Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Δύο τα ενεργά μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Πηγή: cretalive.gr

Δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κρήτη, καθώς ξέσπασε ακόμα μία πυρκαγιά στα Σακτούρια του Ρεθύμνου, μάλιστα, η φωτιά κατακαίει περιοχή που δεν είχε καεί με δύο ελικόπτερα να επιχειρούν στο σημείο.

Μάχη δίνουν ολόκληρη την ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί της Κρήτης, καθώς στις 11.50 ξέσπασε πυρκαγιά στο Ροδάκινο Ρεθύμνου και το μεσημέρι φωτιά στα Σακτούρια. Λίγη ώρα αργότερα εκδηλώθηκε και νέα φωτιά, αυτή τη φορά στην περιοχή Αμπελάκι.

Σημειώνεται πως το ελικόπτερο Erickson, που επιχειρούσε στα Σακτούρια ανέφερε αδυναμία συνέχισης επιχειρήσεων, λόγω ακραίων ανέμων και αναταράξεων.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης ενώ σημειώνεται ότι η μέση ένταση των ανέμων νωρίς το απόγευμα φθάνει τα 6 και τοπικά 7 μποφόρ στην περιοχή της αναζωπύρωσης, ενώ αναμένονται ισχυρότερες ριπές.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος της περιοχής ζήτησε εκκένωση των Σακτουρίων και των Κάτω Σακτουρίων. Μάλιστα λίγο αργότερα εστάλη από το 112 μήνυμα στους κατοίκους για να εκκενώσουν δύο οικισμούς. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια στο Ρέθυμνο εκκενώστε τώρα προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά! Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», γράφει το μήνυμα.

Στο σημείο έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ώστε σε περίπτωση που απαιτηθεί διακομιδή τραυματία να γίνει στο μικρότερο χρονικό διάστημα.

«Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτική περιοχή στα Αμπελάκια, Καρέ και από νωρίς επιχείρησαν 2 ελικόπτερα, πλέον έμεινε ένα», αναφέρει στο cretapost o Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης. «Η φωτιά φαίνεται να τίθεται σύντομα υπό έλεγχο καθώς, αν προλάβουμε, τις δύο ώρες που έχει φως η ημέρα ακόμα θα εξαλειφθεί τελείως το δικό μας πρόβλημα καθώς επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή» τονίζει ο κ. Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα στα Αμπελάκια, στο βόρειο Ρέθυμνου, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, 3 υδροφόρες του Δήμου Ρεθύμνου, 1 ομάδα εθελοντών με ντεπόζιτα του μισού τόνου, Διοικητές της Πυροσβεστικής ενώ συνδράμουν όλα τα Σώματα Ασφαλείας. Μικρή εξασθένιση αναμένεται από τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Σημειώνεται ότι στο σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου στον Πλακιά οι μέγιστες ριπές τη Δευτέρα ξεπέρασαν τα 93 km/h.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ