Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα ουραγός στις συνδέσεις με οπτική ίνα παρά το διπλασιασμό τους το 2021

ευρυζωνική σύνδεση
Pexels Photo

Ο αριθμός των ευρυζωνικών συνδέσεων με οπτική ίνα σχεδόν διπλασιάστηκε στην Ελλάδα το 2021, αλλά το υψηλό ποσοστό εξηγείται από το γεγονός ότι ήταν πολύ χαμηλή η βάση σύγκρισης.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι συνδέσεις με οπτική ίνα αυξήθηκαν 92,7% σε σχέση με το 2020, αλλά αποτελούσαν μόλις το 0,4% των συνολικών σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων, το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Στην κορυφή βρίσκονταν η Κορέα, όπου το σχετικό ποσοστό έφθασε το 86,6%, η Ιαπωνία με 83,3% και η Ισπανία με 79%.

ΟΟΣΑ, οπτικές ίνες

Πρώτες οι ευρυζωνικές συνδέσεις με οπτική ίνα

Πέρυσι, εξ άλλου, για πρώτη φορά οι συνδέσεις με οπτική ίνα ξεπέρασαν τις συνδέσεις με καλώδιο και έγιναν η κυρίαρχη τεχνολογία στη ζώνη των 38 χωρών του ΟΟΣΑ, φθάνοντας στο 34,9% του συνολικού αριθμού των συνδέσεων.

Οι συνδέσεις με καλώδιο αντιστοιχούσαν στο 32,4% του συνόλου και οι συνδέσεις με DSL στο 27% με πτωτική τάση.

Το γεγονός αυτό, αναφέρει ο ΟΟΣΑ, είναι καλό νέο για την παροχή υπηρεσιών και εφαρμογών μεγάλου αριθμού, δεδομένης της συμμετρικής δυναμικότητας που προσφέρουν οι οπτικές ίνες.

Σε 13 χώρες του ΟΟΣΑ, το ποσοστό των συνδέσεων με οπτικές ίνες υπερβαίνει το 50%, ενώ σε επτά χώρες είναι μεγαλύτερο από το 70%.

ΟΟΣΑ, ευρυζωνικές συνδέσεις

Συνεχίσθηκε η αύξηση των ευρυζωνικών συνδέσεων 

Οι συνδρομές για σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις συνέχισαν να αυξάνονται σε όλες σχεδόν τις χώρες του ΟΟΣΑ, με ένα συνολικό ποσοστό αύξησης 3,9% το 2021, και ανήλθαν σε 472 εκατομμύρια, που αντιστοιχούσαν σε 34,4 συνδέσεις ανά 100 κατοίκους του ΟΟΣΑ. Τις περισσότερες συνδέσεις ανάλογα με τον πληθυσμό είχαν η Ελβετία (48,4 ανά 100 κατοίκους), η Γαλλία (46%), η Νορβηγία και η Δανία (45% και οι δύο).

Η Ελλάδα κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ στη χρήση δεδομένων κινητής 

Η χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ανά συνδρομή αυξήθηκε 15% το 2021, λιγότερο από το 2020, αλλά με την αύξηση να φθάνει συνολικά το 79% την τελευταία τριετία.

Ο όγκος των δεδομένων ανήλθε κατά μέσο όρο σε 8,4 GB ανά συνδρομή στη ζώνη του ΟΟΣΑ τον μήνα, αλλά οι διαφορές είναι μεγάλες μεταξύ των χωρών. Προηγείται η Φινλανδία με 36,7 GB τον μήνα ανά συνδρομή και ακολουθεί η Λετονία (29,7 GB) και η Aυστρία (26,4 GB), ενώ στον αντίποδα ήταν το Μεξικό και η Σλοβακία με λιγότερα από 4 GB.

Στην Ελλάδα, η μέση χρήση των δεδομένων αυξήθηκε θεαματικά στα 4,91 GB πέρυσι από 3,44 GB το 2020, αλλά είναι πολύ χμαηλότερη από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ. 

O αριθμός των κινητών ευρυζωνικών συνδέσεων συνέχισε την ανοδική του τάση το 2021, με ένα ποσοστό 5,5%, παρά την πολύ υψηλή διείσδυση που υπάρχει ήδη στον πληθυσμό, η οποία είναι υψηλότερη στην Ιαπωνία με τις συνδρομές ανά 100 κατοίκους να φθάνουν το 191%.

ΟΟΣΑ δεδομένα κινητής
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ