Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτροπος Περιβάλλοντος για «Our Ocean»: Το 2022 σούπερ έτος των ωκεανών

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

«Χρειαζόμαστε μια συλλογική παγκόσμια προσέγγιση για την προστασία των ωκεανών» επεσήμανε ο επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας της ΕΕ Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους σε μήνυμά του στην εκδήλωση του ΥΠΕΞ, ενόψει της διοργάνωσης από την Ελλάδα της διεθνούς διάσκεψης «Our Ocean Greece 2024» -της ένατης διάσκεψης που πραγματοποιείται σχετικά και της δεύτερης που φιλοξενείται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή διάσκεψη του «Our Ocean» στην Ελλάδα το 2024, ο Ευρωπαίος επίτροπος παρατήρησε πως αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα πραγματοποιηθεί στην ΕΕ. «Φιλοξενήσαμε τη Διάσκεψη το 2017 και η εκ νέου φιλοξενία της δείχνει τη δέσμευσή μας στους στόχους της Διάσκεψης και στη συνέχιση της επιτυχίας της» τόνισε.

Κάνοντας μια αποτίμηση των επτά χρόνων της Διάσκεψης, ο Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους είπε πως επί επτά χρόνια η διάσκεψη «Our Ocean» έχει συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση του ενδιαφέροντος στους ωκεανούς και στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. «Ταυτόχρονα, ενθάρρυνε και έκανε ορατές πολλές προσπάθειες για την προστασία και τη βιώσιμη χρήση των ωκεανών μας, όχι μόνο από τις κυβερνήσεις και τις ρυθμιστικές αρχές, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις» προσέθεσε.

Σημείωσε ότι στην τελευταία διάσκεψη στο Παλάου, η ΕΕ ανέλαβε 44 δεσμεύσεις αξίας 1 δισ. ευρώ. «Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές, έως την αντιμετώπιση της κρίσης του κλίματος στους ωκεανούς, όπως είπε. Πρόκειται για την πιο φιλόδοξη δέσμευση που έχει αναλάβει ποτέ η ΕΕ στη Διάσκεψη Our Ocean», τόνισε.

Επιπλέον, χαρακτήρισε σημαντικό ότι οι δεσμεύσεις αυτές συμπληρώνουν και προστίθενται στις συλλογικές δεσμεύσεις για τους ωκεανούς, πάνω στις οποίες εργάζεται η διεθνής κοινότητα σε πολυμερές επίπεδο. Είναι προσπάθειες που καθιστούν το 2022 σούπερ έτος των ωκεανών, διαμήνυσε.

Τέλος, ο επίτροπος Περιβάλλοντος επεσήμανε πως «οι ωκεανοί μας έχουν απόλυτη ανάγκη από ισχυρές και συγκεκριμένες δράσεις».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ