Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό: Κλειστός ο σταθμός Πανεπιστήμιο

Μετρό / Πηγή: Intime
Μετρό / Πηγή: Intime

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε από τις 9 το πρωί ο σταθμός του Μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ». Οι συρμοί θα διέρχονται, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις.

Αιτία είναι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη. Μεταξύ άλλων, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν έντονα στη δημιουργία πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή της η  ΑΔΕΔΥ καλεί τα στελέχη να δώσουν το «παρών», αντιδρώντας στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Η ΟΛΜΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως και αντιτίθεται στη θέσπιση κατώτατης βάσης εισαγωγής, που θα έχει ως αποτέλεσμα «περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν». Σχετικά με την ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σημειώνει πως «στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας».

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του ολοήμερου-απογευματινού. Όπως τονίζει, «δια μέσου του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος επιβάλλοντας, γι’ άλλη μια φορά, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία».

Εν τω μεταξύ, από τη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται μέχρι και τις 6 το πρωί 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ