Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πολεμικό Μουσείο: Ενταξη στο νέο ΕΣΠΑ έργα αποκατάστασης και ανάδειξης

Πηγή: Eurokinissi

Την ισχυρή πολιτική του βούληση να συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής στα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης κεντρικών χώρων του Πολεμικού Μουσείου, διατύπωσε ο Γιώργος Πατούλης κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Μουσείου Τ. Λιάσκο, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι δύο Αντιπρόεδροι του ΔΣ του Μουσείου Ν. Χιώνης και Ι. Θεοδοσουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Λιάσκος ενημέρωσε τον κ. Πατούλη για τα έργα ανάπλασης που ήδη έχουν γίνει αλλά και σχεδιάζονται στους εξωτερικούς ανοικτούς χώρους του Μουσείου.

Ωστόσο επικαλούμενος και την ευαισθησία αλλά και την έμφαση που δίνει ο Περιφερειάρχης σε έργα ανάδειξης χώρων πολιτισμού, με κύριο παράδειγμα τη ριζική ανακαίνιση της Πινακοθήκης από την Περιφέρεια, εστίασε στη σημασία αποκατάστασης των κύριων χώρων του Μουσείου, με πρώτο το αμφιθέατρο και ζήτησε την υποστήριξή του.

Όπως μάλιστα του τόνισε έχουν ήδη ολοκληρωθεί κάποιες προμελέτες για τα έργα που χρειάζεται να γίνουν στο χώρο του Μουσείου.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης και αφού υπογράμμισε την ιστορική και πολιτιστική σημασία του Μουσείου για την Αττική, του διαμήνυσε την πρόθεσή του να συνδράμει η Περιφέρεια, σε συνεργασία και με το Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, στα έργα ανακαίνισης και ανάδειξης, των οποίων, όπως ανέφερε, θα δρομολογηθεί ή ένταξη στο νέο Επιχειρησιακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027», το οποίο αναμένεται να εγκριθεί στο προσεχές διάστημα.

Επισημαίνεται πως ήδη έχουν δοθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020, πόροι που ξεπερνούν τα 5.5 εκατ. ευρώ για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ψηφιοποίησης στο Πολεμικό Μουσείο.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει αποδείξει ότι επενδύει στην ανάδειξη εμβληματικών χώρων πολιτισμού της Αττικής μας. Θα συνδράμουμε στα έργα ανάπλασης του Πολεμικού Μουσείου με πόρους από το νέο ΈΣΠΑ, τα οποία σε συνδυασμό και με τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και ψηφιοποίησης που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020, θα μεταμορφώσουν ένα από τα χαρακτηριστικότερα Μουσεία της Αττικής, σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

Με τη χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού, όπως είναι η Πινακοθήκη, το Ωδείο Αθηνών, το παλαιό Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και ο περιβάλλων αρχαιολογικός χώρος στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώνουμε εμβληματικά τοπόσημα της Αττικής μας δημιουργώντας μία πολιτιστική διαδρομή, αντάξια της ιστορίας και του πολιτιστικού αποτυπώματος της Αττικής μας».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ