Νέα

Λάρισα: Ταμιευτήρας θα δώσει νερό σε έκταση 7.000 στρεμμάτων - Προσφορές έως 15 Σεπτέμβρη

Πηγή: Eurokinissi

Υπεγράφη η δημοπράτηση για την κατασκευή ταμιευτήρα στο Νομό Λάρισας στην περιοχή Πουρναρίου - Αμπελακίων «Λιβαδόπος» με εκτιμώμενη συνολική αξία 7.490.000 ευρώ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το φράγμα έχει όγκο ταμίευσης 2.423.000 κμ και ύψος 20 m επί της κοίτης του ρέματος Λιβαδόρεμα που συμβάλλει στον ποταμό Πηνειό λίγο ανάντι της κοιλάδας των Τεμπών.

Το σύνολο του έργου βρίσκεται εντός της περιοχής του δικτύου "NATURA 2000" με την ονομασία "Αισθητικό δάσος Όσσα" γι' αυτό και αξιολογήθηκε ειδικά η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) έργου.

Το φράγμα θα παρέχει νερό μέσω των συνοδών νέων αρδευτικών δικτύων, σε έκταση 7.000 στρεμμάτων σε πεδινές κτηματικές περιοχές στο Πουρνάρι, Συκούριο και Κυψελοχώρι.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 15 η Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ. και η ηλεκτρονική αποσφράγιση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ