Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ολοήμερα σχολεία: 3.300 εκπαιδευτικοί θα καλύψουν το διευρυμένο ωράριο

Σχολείο / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Τη λίστα με τα ολοήμερα σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά, που θα λειτουργούν από τις 12 Σεπτεμβρίου με διευρυμένο ωράριο, έως τις 17.30, δημοσιοποίησε την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας. 

Για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, επισήμανε ότι έχουν προσληφθεί 3.300 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες του νέου προγράμματος, τονίζοντας ότι όλα είναι έτοιμα για την εφαρμογή του.

Ο κ. Κόπτσης επισήμανε ότι από 1η Σεπτέμβρη, την πρώτη ημέρα που θα προσέλθουν οι καθηγητές στο σχολείο, θα ενημερώσουν σχετικά με το πρόγραμμα τους γονείς, ώστε να δηλώσουν ότι επιθυμούν το παιδί τους να παρακολουθήσει το διευρυμένο πρόγραμμα. «Από 1η Σεπτέμβρη οι γονείς θα λαμβάνουν μήνυμα που θα τους ενημερώνει ότι το σχολείο των παιδιών τους έχει γίνει ολοήμερο με επέκταση ωραρίου», τόνισε.

Σημείωσε ότι τα σχολεία θα στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό και όλοι θα είναι στην θέση τους για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

«Είμαστε έτοιμοι και για το ενδεχόμενο που προκύψουν ελλείψεις και κενά στα σχολεία», υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ