Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Πρόθυμοι οι Ελληνες να δίνουν τα προσωπικά στοιχεία τους στο Διαδίκτυο

διαδίκτυο
Πηγή: picjumbo.com

Οι Ελληνες είναι μεταξύ των Ευρωπαίων που επιτρέπουν περισσότερο τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς, όταν χρησιμοποιούν το internet.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat από έρευνα που έγινε το 2020, ένας στους δύο πολίτες της ΕΕ, ηλικίας 16-74 ετών, αρνήθηκαν να επιτρέψουν τη χρήση των προσωπικών τους στοιχείων για διαφημιστικούς λόγους στο προηγούμενο τρίμηνο. Περισσότερο απρόθυμοι να δώσουν τα στοιχεία τους ήταν οι Ολλανδοί (73%), οι Φιλανδοί(70%), οι Δανοί και οι Γερμανοί (63%) και οι Ισπανοί (62%).

Αντίθετα, μόνο το 29% των Ελλήνων, δηλαδή λιγότεροι από τρεις στους δέκα, ήταν αντίθετοι στη γνωστοποίηση των στοιχείων τους. Μόνο οι Βούλγαροι (10%) και οι Ρουμάνοι (20%) ήταν σε μικρότερο ποσοστό αντίθετοι.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 46% των Ευρωπαίων δήλωσαν ότι επέτρεψαν μόνο περιορισμένη πρόσβαση στη γεωγραφική τοποθεσία τους ή αρνήθηκαν συνολικά την πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία. Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες της ΕΕ (το 40%) διαβάζουν τις αναφορές για την εμπιστευτικότητα πριν δώσουν τα προσωπικά στοιχεία τους. Επίσης το 40% περιορίζει την πρόσβαση στο προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο περιεχόμενό τους ή σε κοινή διαδικτυακή αποθήκευση.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ