Νέα
  • ΓΔ: 1426.2 +0.27%
  • Τζίρος: 82,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fuel Pass: Απάτες με λογιστές «μαϊμού» - Τι πρέπει να προσέξετε

Πηγή: Pixabay

Επιτήδειοι παριστάνουν τους λογιστές και παγιδεύουν τα ανυποψίαστα θύματα τους, αποσπώντας τους τούς κωδικούς των τραπεζικών τους λογαριασμών και Taxis.

Με πρόσχημα την αίτηση για το Fuel Pass 2, «μαϊμού» φοροτεχνικοί υφαρπάζουν τα προισωπικά στοιχεία φορολογουμένων και αδειάζουν τις καταθετικούς τους λογαριασμούς. Τέτοια φαινόμενα απάτης παρουσιάστηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας και σύλλογοι φοροτεχνικών και λογιστών επέστησαν την προσοχή των πολιτών.

Η ανακοίνωση του Λογιστικού Συλλόγου Μυκόνου

Ο Λογιστικός Σύλλογος Μυκόνου, μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες που έχει δεχτεί, ενημερώνει κατεπειγόντως όλες τις αρμόδιες δημόσιες αρχές και τους πολίτες της Μυκόνου για τα εξής:
Άγνωστοι προσπαθούν να υποκλέψουν στοιχεία πολιτών στο νησί της Μυκόνου, υποδυόμενοι, τον λογιστή ή την λογίστρια τους, τηλεφωνικός και προσπαθούν να υποκλέψουν, κωδικούς εισόδου στο TAXISNET, ή του τραπεζικού τους λογαριασμού, το iban του τραπεζικού λογαριασμού, το ΑΦΜ, τους κλπ. Με διάφορες αιτιολογίες, όπως πχ ότι θα τους επιστραφούν χρήματα από την εφορία, θα υποβάλλουν για αυτούς την αίτηση για διάφορες επιδοτήσεις, μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών της ΑΑΔΕ, π.χ. fuel pass κλπ. Οι επιτήδειοι προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας ή πολίτες που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με την χρήση του διαδικτύου κλπ.

Επίσης έχουμε επίσημες πληροφορίες, μέσω των θεσμικών μας οργάνων, ότι δημιουργούνται «πιστά αντίγραφα» «κλώνοι» των ηλεκτρονικών εφαρμογών των τραπεζών, πανομοιότυπα με τα πραγματικά, με συνέπεια ο χρήστης να θεωρεί ότι εισέρχεται σε ασφαλή τραπεζική διαδικτυακή εφαρμογή προκειμένου να πραγματοποιήσει τις τραπεζικές συναλλαγές του, με αποτέλεσμα να τον ληστέψουν μέσω της πλαστής τραπεζικής εφαρμογής.

Δια του παρούσης προκειμένου να προστατεύσουμε του πολίτες της Μυκόνου, από οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, τους ενημερώνουμε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και επιφυλακτικοί σε ποιον διαβιβάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα και κυρίως απευθυνόμαστε προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, να επιβεβαιώνουν με ποιον συνομιλούν και ότι πρόκειται πραγματικά για τον λογιστή τους ή συνεργάτη του, να καταγγέλλουν άμεσα το γεγονός στις αρμόδιες αρχές και επίσης ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, προκειμένου κατεπειγόντως να επιληφθούν επί του θέματος για την προστασία των πολιτών της Μυκόνου.

Προσοχή συνιστά και ο σύλλογος Φοροτεχνικών Αρκαδίας

Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας, ενημερώνει τους πολίτες, κατόπιν καταγγελιών, να μην δίνουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους καθώς και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών σε κανέναν χωρίς επικοινωνία με τους λογιστές. Δυστυχώς, κύκλωμα απατεώνων εκμεταλλεύεται ονόματα συναδέλφων για να εκμαιεύσουν στοιχεία που θα τους δίνουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς με αφορμή τη λειτουργία της πλατφόρμας FUEL PASS 2. Συνιστούμε μεγάλη προσοχή και εμπιστοσύνη μόνο στους λογιστές σας. 

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ