Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κορονοϊός: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των θανάτων – Τι είπε ο Θ.Πλεύρης

Πηγή: Eurokinissi

Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των θανάτων στις επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, προανήγγειλε μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος εκτίμησε πως βρισκόμαστες σε φάση αποκλιμάκωσης του παρόντος κύματος της πανδημίας.

Ως προς την πανδημία, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. «Αυτό το κύμα είχε την ιδιαιτερότητα ότι αφορούσε σε νοσηλείες σε απλές κλίνες και όχι σε ΜΕΘ, και γι αυτό δεν υπήρχε πίεση στο σύστημα υγεία ως προς τον σκληρό δείκτη των διασωληνώσεων».

Για το μεγάλο αριθμό θανάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός επεσήμανε: «Η χώρα μας ακολουθεί το εξής μοντέλο καταγραφής, βάσει του ΠΟΥ: Όταν κάποιος έχει νοσήσει από COVID, ακόμη και όταν η αιτία θανάτου δεν είναι ο κορονοϊός και απλώς έχει βγει θετικός, τότε καταγράφεται ως θάνατος από COVID. Από δω και στο εξής, στους θανάτους που θα δηλώνουμε, θα αναφέρουμε πόσοι από αυτούς είναι με αιτία τον COVID και πόσοι είναι με άλλη αιτία, αλλά τα άτομα είχαν COVID.

Συνεπώς δεν είχαμε αύξηση θανάτων, απλά το ποσοστό των θανάτων από τον Μάιο και μετά συνδυάζονται με περιστατικά ήταν με οποιαδήποτε αιτία και είχαν και COVID. Αυτά όλα τα στοιχεία θα αναλυθούν και θα συνεχίσουμε να λέμε επακριβώς του θανάτους, όμως και απόδειξη αυτού που λέμε, είναι πως δεν υπήρχε αύξηση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας».

Εμβόλια

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στα επικαιροποιημένα εμβόλια έναντι του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι «με το εμβόλιο που θα προστατεύει και από τη βαριά νόσηση και από τη μόλυνση από τη μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση μέσα στον Αύγουστο και παράλληλα τρέχουν οι διαδικασία για τα ακόμη πιο εξελιγμένα σκευάσματα που θα περιλαμβάνουν και τις υπομεταλλάξεις και θα είναι έτοιμα προς το τέλος του χρόνου».

Ο υπουργός όμως τόνισε πως είναι άγνωστο το πόσες δόσεις θα απαιτούνται με επικαιροποιημένα εμβόλια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ