Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fuel Pass 2: Ξεκίνησαν οι πληρωμές στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Ξεκίνησε η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους του επιδόματος Fuel Pass 2, με τους πρώτους εξ αυτών να έχουν δει ήδη χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Οι πληρωμές του Fuel Pass θα ολοκληρωθούν μέχρι σήμερα, το βράδυ της Τετάρτης ή αύριο, το πρωί της Πέμπτης, με πάνω 2 εκ. δικαιούχους να περιμένουν την πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς τους.

Πάνω από 2 εκατομμύρια δικαιούχοι

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι σήμερα το πρωί είχαν υποβληθεί συνολικά 2.125.720 αιτήσεις για το Fuel Pass.

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών – δικαιούχων, όπως προκύπτει, ζητά την κατάθεση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς προτιμά το… ρευστό, θυσιάζοντας το «μπόνους» που δίνεται για την άυλη ψηφιακή κάρτα. Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί 1.544.633 αιτήσεις για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, και 581.087 για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας. Δηλαδή πάνω από 7 στους 10 πολίτες (72,6%) ζητά την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Fuel Pass 2: Πιστώθηκαν 23,8 εκατ. σε 333.000 δικαιούχους

Σύμφωνα με το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι και χθες, Τρίτη, είχαν εγκριθεί και αποσταλεί στις Τράπεζες για πληρωμή 333.010 αιτήσεις δικαιούχων, για το ποσό των 23.867.235 ευρώ.

Εξ αυτών, οι 221.377 αιτήσεις δικαιούχων, αφορούν καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους έχει ήδη καταβληθεί το ποσό των 14.811.345 ευρώ.

Με τη μορφή της άυλης χρεωστικής κάρτας, έως και χθες είχαν αποσταλεί στις Τράπεζες 111.633 εγκρίσεις για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας,συνολικού ύψους 9.055.890 ευρώ. 

Σήμερα αναμένεται να γίνει η πληρωμή των υπολοίπων δικαιούχων για το Fuel Pass 2, που υπολογίζονται σε 1,8 εκατ. πολίτες.

Fuel Pass 2: Ανοιχτή όλο τον Αύγουστο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για την επιδότηση του Fuel Pass 2 θα είναι ανοιχτή έως και τη 1η Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη δέχεται αιτήσεις από όλα τα ΑΦΜ.

Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά στο vouchers.gov.gr, επιλέγοντας το Fuel Pass 2, ώστε να μπείτε στην πλατφόρμα και οι δικαιούχοι μπορούν να μπουν με τους κωδικούς Taxisnet. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα ζητάει να συμπληρωθούν και να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία τους:

  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Σημειώνεται ότι για όσους δικαιούχους το επιθυμούν, μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και μέσω των ΚΕΠ, από πιστοποιημένο υπάλληλο

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ