Νέα
  • ΓΔ: 1416.19 -0.41%
  • Τζίρος: 41,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φωτιές: 46 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη

Τακτική ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποίησε σήμερα στις 17:15, η Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ανθυποπυραγός Τζίμα Ραφαέλα, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Όπως ανέφερε από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα έχουν εκδηλωθεί περισσότερες από 3.800 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 361 την τελευταία εβδομάδα και οι 46 το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο.

Ταυτόχρονα, την τελευταία εβδομάδα, το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 782 αστικές πυρκαγιές και 493 παροχές βοηθείας.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας στο Πετρωτό Δομοκού είναι οριοθετημένη.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 10:48 το πρωί σε δασική έκταση στον Ασκό Ζακύνθου έχει οριοθετηθεί και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και  11 οχήματα ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και επιχείρησαν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερα. Στις 12:13 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μεγάλα Αλώνια προς ασφαλή κατεύθυνση. Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 11:00 το πρωί σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Ορεινής του δήμου Σερρών έχει ελεγχθεί και επιχειρούν  32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκε και επιχείρησε 1 Ε/Π.

Στις 11:43 το πρωί, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, η οποία ελέγχθηκε σε λιγότερο από μία ώρα από επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:14 στη Σπιάντζα Ηλείας είναι σε ύφεση και επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη 

Για αύριο Πέμπτη, αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Βοιωτία, Έβρο, Κρήτη και Αιγαίο. 

Η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικούς σώματος τόνισε πως ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει μεγάλος, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας.

«Δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε ποτέ και για κανένα λόγο.Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Ας βοηθήσουμε όλοι σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ