Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Η πορεία είναι αυτή που είχαμε προβλέψει

Ο επίκουρος καθηγητή επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο επίκουρος καθηγητή επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πορεία του κορονοϊού είναι αυτή που είχαμε προβλέψει, δήλωσε ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Είδαμε την συρρίκνωση να συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Γεγονός που φαίνεται και από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στον αριθμό των διασωληνωμένων. Μέχρι στιγμής το σενάριο πηγαίνει όπως είχαμε προβλέψει, δεν περάσαμε του 150 διασωληνωμένους – ενώ πέρυσι τέτοια εποχή ήταν 200 – και μάλιστα χωρίς μέτρα, σε αντίθεση με πέρυσι το καλοκαίρι. Άρα πήγε πολύ καλά φέτος και θα συνεχίσει να πηγαίνει έτσι, καθώς υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει τελειώσει η ύφεση αυτής της έξαρσης», υπογράμμισε ο καθηγητής, μιλώντας στο Mega.

Αναφερόμενος στις παραλλαγές του ιού, ο καθηγητής είπε: «Μέχρι τώρα λογικά θα περιμένουμε να δούμε μία υποπαραλλαγή της "Όμικρον" μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά και αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με σιγουριά».

Σχολιάζοντας τρόπο καταγραφής των θανάτων από ή με Covid-19, ο κ. Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε ότι δεν θα σταματήσει η καταγραφή κι εξήγησε ότι η διαφοροποίηση αυτή που θα γίνει εξυπηρετεί ένα διπλό στόχο: «Η συγκεκριμενοποίηση των θανάτων από κορονοϊό ή με κορονοϊό εξυπηρετεί τον πρώτο στόχο που είναι να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα της νοσηρότητας και της θνησιμότητας του ιού και δεύτερον αυτοί οι υπολογισμοί επηρεάζουν  την αποτελεσματικότητα που έχουν τα φάρμακα και τα εμβόλια. Υπάρχει ένας απώτερος σκοπός σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα».

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ