Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Προσωπικός γιατρός: Για 15 ημέρες ακόμα ανοιχτή η πλατφόρμα για τους γιατρούς της Αττικής

Μέσα στην Αυγούστου κάποιοι ιδιώτες γιατροί της Αττικής αλλά και σε όλη τη χώρα, επιλέγουν να εγγραφούν στο σύστημα του προσωπικού γιατρού ώστε να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους.

Σταδιακά, σύμφωνα με το ethnos.gr, το σύστημα του προσωπικού γιατρού ενισχύεται έστω κι αν ακόμη δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών όλης της χώρας.

Στην Αττική που καταγράφεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με ελλείψεις διαθέσιμων γιατρών, φαίνεται ότι σιγά σιγά αυξάνεται ο αριθμός στους οποίους θα μπορούν να εγγράφονται οι πολίτες της Αττικής από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr, μέχρι σήμερα περίπου 1000 ιδιώτες γιατροί έχουν υπογράψει σύμβαση μέσω ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα για να γίνουν προσωπικοί γιατροί.

Ο αριθμός των γιατρών αυξάνεται καθώς φαίνεται ότι κάμπτονται σε έναν βαθμό οι αντιρρήσεις που είχαν.

Μέχρι πριν από περίπου 2 εβδομάδες για όλη τη χώρα υπήρχαν 671 ιδιώτες προσωπικοί γιατροί που είχαν εγγραφεί, εκ των οποίων οι 425 ήταν οικογενειακοί και ανανέωσαν τη σύμβασή τους.

Στην Αττική για την οποία δεν ανοίγει ακόμη η πλατφόρμα εγγραφής για τους πολίτες αλλά 1η Σεπτεμβρίου με την ελπίδα ότι θα έχουν βρεθεί περισσότεροι γιατροί μέχρι τότε, μέχρι πριν από 2 εβδομάδες υπήρχαν μόνο 341 ιδιώτες προσωπικοί γιατροί εκ των οποίων οι 216 ήταν οικογενειακοί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εγγραφές των ιατρών παρατείνονται για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο έως τις 31/08/2022 λόγω του περιορισμένου αριθμού τους.

Οι εγγραφές των πολιτών θα ξεκινήσουν την 01/09/2022 για τις δύο αυτές περιοχές.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε ότι εκτός από τις νέες εγγραφές γιατρών θα υπήρχαν ούτως ή άλλως διαθέσιμοι και οι υπάρχοντες 850 οικογενειακοί γιατροί που θα γίνονταν προσωπικοί αλλά και οι 2100 γιατροί του δημοσίου που εργάζονται στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ.

Μετάθεση ποινών

Πάντως η έλλειψη γιατρών αναμένεται να οδηγήσει και στη μετάθεση των «ποινών» για τους πολίτες που δεν έχουν επιλέξει προσωπικό γιατρό. Άλλωστε και να θέλουν να εγγραφούν, δεν θεωρείται εύκολη υπόθεση αφού η πλατφόρμα δεν καλύπτει τα περίπου 8 εκατ. των ασφαλισμένων που πρέπει να ενταχθούν στο νέο σύστημα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη σχεδιάσει τη μετάθεση των 5 βασικών ποινών για τους ασφαλισμένους που δεν θα διαθέτουν προσωπικό γιατρό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ούτως ή άλλως το υπουργείο υγείας είχε αποφασίσει να μεταθέσει όλες τις ημερομηνίες για τον προσωπικό γιατρό, με δεδομένο ότι οι εγγραφές των πολιτών δεν ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου όπως είχε προαναγγελθεί λόγω έλλειψης γιατρών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ