Νέα
  • ΓΔ: 1423.55 +0.42%
  • Τζίρος: 74,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Ευλογιά των πιθήκων: Σκύλος κόλλησε τον ιό από τον ιδιοκτήτη του

Πηγή: AP

Eνας σκύλος μολύνθηκε από ευλογιά των πιθήκων αφού κόλλησε τον ιό από τον ιδιοκτήτη του, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Οι επικεφαλής στην Υγεία αναφέρουν ότι είναι σημαντική η απομόνωση από τα κατοικίδια ζώα όταν έχουν μολυνθεί. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πως τα σκυλιά μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια σε άλλους σκύλους ή ανθρώπους.

Η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται μέσω στενής επαφής δέρμα με δέρμα και επίσης όταν κάποιος αγγίζει υφάσματα - όπως ρούχα, κλινοσκεπάσματα ή πετσέτες - που έχουν χρησιμοποιηθεί από κάποιον που έχει τον ιό.

Περίπου 35.000 κρούσματα έχουν πλέον επιβεβαιωθεί σε όλο τον κόσμο, με τα περισσότερα στην Ευρώπη και τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Υπήρξαν 12 θάνατοι που συνδέονται με το ιό.

Υστερα από μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Μάιο, τα κρούσματα έχουν αρχίσει να εξομαλύνονται, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό συμβαίνει καθώς οι προμήθειες του εμβολίου στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να εξαντληθούν μέχρι να φτάσει μια νέα παράδοση 100.000 εμβόλων μέσα στον Σεπτέμβριο.

Το πρώτο κρούσμα μετάδοσης της ευλογιάς από άνθρωπο σε σκύλο σημειώθηκε στο Παρίσι και αναφέρθηκε στο The Lancet.

Δύο άνδρες - που ζούσαν στο ίδιο σπίτι - παρατήρησαν αλλοιώσεις στο κυνηγόσκυλό τους 12 ημέρες αφότου άρχισαν να εμφανίζουν οι ίδιοι συμπτώματα. Η γενετική ανάλυση έδειξε ότι ο ιός που μόλυνε τον σκύλο ήταν ακριβώς ο ίδιος με τον ιό που μόλυνε τους άνδρες, αναφέρεται στην έκθεση.

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι κοιμόντουσαν μαζί με τον σκύλο τους.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ