Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γρήγορο ίντερνετ: Ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ - Τι δείχνουν στοιχεία της Eurostat

Ουραγός στην Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει η Ελλάδα στo γρήγορο internet, παρά τη σημαντική ανάπτυξη που καταγράφηκε την τελευταία τριετία, με την κάλυψη μάλιστα των αραιοκατοικημένων περιοχών της χώρας με δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, όπως οπτικών ινών, να είναι μηδενική.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, μόνο το 19,8% των ελληνικών νοικοκυριών είχε το 2021 πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες internet έναντι 70,2% στο σύνολο της ΕΕ.

γρήγορο ιντερνετ, Eurostat

Αγνωστο έως το 2018 το γρήγορο internet

Στην Ελλάδα, το γρήγορο internet ήταν κάτι ουσιαστικά άγνωστο έως το 2018, όταν η κάλυψη αφορούσε μόνο το 0,4% των νοικοκυριών, ενώ στην ΕΕ η ανάπτυξη ήταν ταχύτατη μετά τοπ 2013, όταν το αντίστοιχο ποσοστό κινείτο στο 16%.

Στην ΕΕ βελτιώθηκε, επίσης, η πρόσβαση αραιοκατοικημένων περιοχών σε γρήγορο internet καθώς το σχετικό ποσοστό αυξήθηκε από μόλις 4% το 2013 στο 37% πέρυσι. Αντίθετα, στην Ελλάδα, οι κάτοικοι των αραιοκατοικημένων περιοχών δεν είχαν κάλυψη από δίκτυα οπτικών ινών ή άλλα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων.

Η Μάλτα είναι η χώρα της ΕΕ με καθολική πρόσβαση (100%) των νοικοκυριών της σε γρήγορο internet, ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο (96%), τη Δανία (95%) και ην Ισπανία (94%).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ