Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψώνια με ραντεβού για ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα - Click away τα υπόλοιπα

Κατάστημα στην Ερμού
Κατάστημα στην Ερμού / Πηγή: Intime

Για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, οι ειδικοί εισηγούνται επιστροφή στο click away, αλλά και σε ψώνια με ραντεβού για ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα. Την ίδια ώρα, ανάβουν το πράσινο φως για ν' ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αλλά όχι στις «κόκκινες» περιοχές.

Για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στην Αττική μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. Ο καθηγητής ανέφερε πως η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» και πως μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα. Παράλληλα, τα καταστήματα, εφόσον μπει όλος ο νομός σε κόκκινο συναγερμό, θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away.

Παράλληλα, ο κ. Σύψας διευκρίνισε πως τα όποια μέτρα θα διαρκέσουν αρχικά για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα επανεξεταστούν. Σημείωσε πως στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο θέλουν να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι' αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα. Διευκρίνισε, δε, πως οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60% και πως «κανείς δεν θέλει μια Αττική στο έλεος της πανδημίας».

Γεωργιάδης: Το λιανεμπόριο δεν μπορεί να κλείσει οριστικά

Για το τι θα γίνει με τα καταστήματα του λιανεμπορίου μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «το λιανεμπόριο δεν μπορεί να κλείσει οριστικά, ακόμα κι αν η Αττική μπει στο κόκκινο, εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού». Λίγο πριν πριν δώσει το παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ο κ. Γεωργιάδης είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους. Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο "κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει σχέδιο στο υπουργείο», διευκρίνισε.

Ο υπουργός επιπλέον, διαβεβαίωσε τους εμπόρους πως η κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους και πως κατανοεί πως δεν μπορούν να χάσουν την εκπτωτική περίοδο. Ταυτόχρονα, ο υπουργός επεσήμανε ότι η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων «δεν είναι τρομερή». «Έχει αρχίσει να δείχνει η αγορά κατά πόσο επηρέασε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα