Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Pfizer: Τον Σεπτέμβριο παραδίδονται οι πρώτες παρτίδες του νέου εμβολίου - Για ποιους απαγορεύεται

Εμβόλιο της Pfizer / Πηγή: AP
Εμβόλιο της Pfizer / Πηγή: AP

Τις πρώτες παρτίδες νέου εμβολίου Covid-19 προσαρμοσμένου στην παραλλαγή Όμικρον θα είναι έτοιμη να παραδώσει τον Σεπτέμβριο η Pfizer.

Η εταιρεία υπέβαλε ήδη αίτημα έγκρισης στις αμερικανικές αρχές και ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο στην Ευρώπη.

Το αίτημα προς την αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) αφορά εμβόλιο που καλύπτει το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού μαζί με τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 που επικρατούν σήμερα σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Σε πρώτη φάση η αδειοδότηση θα αφορά άτομα 12 ετών και άνω, αναφέρει το Reuters.

Προκειμένου να επισπεύσουν το νέο γύρο αναμνηστικού εμβολιασμού ενόψει νέου πανδημικού κύματος το φθινόπωρο, η Pfizer και η γερμανική BioNTech με την οποία συνεργάζεται είχαν ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου πριν υποβάλλουν αίτημα κυκλοφορίας.

«Έχοντας αυξήσει ταχύτατα την παραγωγή, είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε άμεσα τη διανομή του διδύναμου αναμνηστικού εμβολίου Όμικρον BA.4/BA.5» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά.

Αίτημα κυκλοφορίας θα κατατεθεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τις επόμενες ημέρες, ανέφερε μέσω Twitter.

Τον Ιούνιο, η FDA ζήτησε από τους παρασκευαστές να προσαρμόσουν τα εμβόλιά τους στα στελέχη BA.4 και ΒΑ.5, και διευκρίνισε ότι δεν θα απαιτήσει νέες δοκιμές για την αδειοδότησή τους, όπως συμβαίνει εξάλλου με τα εμβόλια της γρίπης που επικαιροποιούνται κάθε χρόνο.

Η Pfizer πάντως προγραμματίζει να ξεκινήσει αυτό το μήνα δοκιμή του διδύναμου εμβολίου της σε εθελοντές 12 ετών και άνω.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ