Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σχολεία: Τι θα ισχύσει με τις μάσκες τον Σεπτέμβριο - Δηλώσεις Θ. Πλεύρη

To πρωτόκολλο που θα εφαρμόσει το υπουργείο Υγείας και τα μέτρα που θα ισχύσουν το φθινόπωρο προκειμένου να μην υπάρξει νέο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα, εξήγησε υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον Alpha.

«Οι σκληροί δείκτες της πίεσης του ΕΣΥ παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα και θα υπάρξει και η ανάλυση του ΕΟΔΥ που θα δείξε ότι ένα σημαντικό μέρος των θανάτων είναι με covid».

«Είμαστε σε μια φάση που έχει εμβολιαστεί άνω του 70% του πληθυσμού, υπάρχουν επικαιροποιημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, καλύτερα αντιικά φάρμακα και αυτό μας δίνει την εικόνα ότι αν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο της πανδημίας δεν θα έχουμε ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ- θα υπάρξει λόγω των ιώσεων - αλλά δεν θα μας οδηγήσει σε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως σημείωσε «έχουμε μπει σε μια φάση που μπορούμε χωρίς αχρείαστα μέτρα να προχωρήσουμε. Η φιλοσοφία μας είναι να είμαστε στην κανονικότητα και τα μέτρα να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια».

Τι είπε για τα σχολεία

«Θα συζητήσουμε για το πρωτόκολλο πώς θα λειτουργούν τα σχολεία όταν υπάρχει κρούσμα» προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε φιλοσοφία αυστηρού τέστινγκ όπως σε άλλες περιόδους, ενώ για τη μάσκα η λογική μας είναι η σύσταση».

Παρόλα αυτά ο κ. Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση στην υποχρεωτική χρήση μάσκας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πηγαίνοντας προς τον χειμώνα, οπότε έχουμε περισσότερες λοιμώξεις αναπνευστικού αλλά και πιο κλειστή κοινωνική ζωή, θα εξεταστεί πού θα έχουμε υποχρεωτική χρήση μάσκας και όχι σύσταση. Βασική μας επιδίωξη είναι και η χρήση μάσκας να είναι στη λογική της σύστασης, να υπάρξει δηλαδή κουλτούρα ότι όπου υπάρχει συνωστισμός φοράμε μάσκα. Η λογική μας είναι να μην συζητήσουμε επέκταση αλλά αν χρειαστεί θα το συζητήσουμε».

Ο υπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις με περιορισμούς δραστηριοτήτων όπως τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας, ενώ η λογική που θα ακολουθηθεί, θα είναι αυτή των όσο το δυνατόν πιο ήπιων περιορισμών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ