Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κορονοϊός: Από τις αρχές του έτους οι θάνατοι σε όλον τον κόσμο έφτασαν το 1 εκατ.

Η πανδημία της Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τις αρχές του έτους, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καλώντας τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν τα προγράμματα εμβολιασμού καθώς το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί για τον νέο κορονοΪό.

«Ξεπεράσαμε το τραγικό όριο του 1 εκατομμυρίου θανάτων λόγω της Covid-19 από τις αρχές του έτους» είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τρέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε

Ο Τέντρος ζήτησε από τις κυβερνήσεις όλων των χωρών να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα, οι ηλικιωμένοι και άλλες ευπαθείς ομάδες, για να φτάσει η εμβολιαστική κάλυψη στο 70% του πληθυσμού.

Τον Ιανουάριο, ο ΠΟΥ, η Unicef και άλλοι συνεργαζόμενοι οργανισμοί συγκρότησαν τη Συμμαχία για τη χορήγηση του εμβολίου κατά της Covid (CoVDP), με στόχο να διευκολύνουν τη διανομή δόσεων σε 34 χώρες, στις οποίες η εμβολιαστική κάλυψη ήταν μικρότερη του 10%. Όλες αυτές οι χώρες, εκτός από έξι, βρίσκονταν στην Αφρική. Σήμερα, μόνο σε δέκα χώρες παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη κάτω από το 10%. «Παρ’ όλ’ αυτά, πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά», τόνισε ο Τέντρος.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη τα δύο τρίτα του υγειονομικού προσωπικού και τα τρία τέταρτα των ηλικιωμένων στις φτωχές χώρες.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του ΠΟΥ, η πανδημία της Covid-19 ευθύνεται για 6,45 εκατομμύρια θανάτους σε όλον τον κόσμο από τη στιγμή που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, στα τέλη του 2019, στην πόλη Ουχάν, στην Κίνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ