Νέα
  • ΓΔ: 1425.07 +0.52%
  • Τζίρος: 25,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Gov.gr Wallet: Πάνω από 710.000 άτομα έχουν την αστυνομική ταυτότητα στο κινητό τους

Κινητό τηλέφωνο / Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Πάνω από 710.000 πολίτες έχουν την αστυνομική ταυτότητα στο κινητό τους και περισσότεροι από 563.000 το δίπλωμα οδήγησης, έναν μήνα μετά την καθιέρωση της ηλεκτρονικής εφαρμογής Gov.gr Wallet μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν ψηφιακό αντίγραφο αυτών των εγγράφων.

Η αποθήκευση του διπλώματος και της ταυτότητας μπορεί να γίνει μόνο σε μια κινητή συσκευή. Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά στην Ελλάδα, αλλά όχι και στο εξωτερικό.

Ετσι, οι Έλληνες μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους για οποιαδήποτε συναλλαγή μέσα στη χώρα ή σε περίπτωση ελέγχου από αρμόδια όργανα

Οι επόμενοι στόχοι του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Επόμενος στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά την ταυτότητα και το δίπλωμα, είναι να προστεθούν στην εφαρμογή περισσότερα έγγραφα, όπως η άδεια κυκλοφορία, τα τέλη κυκλοφορίας, το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) και η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου, τα στοιχεία ασφάλισης κλπ.

Περαιτέρω, μελλοντικά θα είναι δυνατή και η αυθεντικοποίηση στο gov.gr μέσω του Gov.gr Wallet.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ