Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ακίνητα: 192 πλειστηριασμοί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου - Πρώτες κατοικίες στο σφυρί

Από 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 έχουν προγραμματιστεί 9.000 πλειστηριασμοί, 192 μόνο την πρώτη εβδομάδα του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο Open TV, οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου αφορούν και πρώτες κατοικίες νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος.

Πλέον, δεν υπάρχει σε ισχύ νόμος που να προστατεύει οριζόντια τους ιδιοκτήτες από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τόνισε στην εκπομπή η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίδη, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι υπάρχει προσωρινή προστασία για τους οφειλέτες που θεωρούνται ευάλωτοι, με βάση μόνο τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

«Τα κριτήρια αυτά είναι πάρα πολύ χαμηλά. Πρέπει να είσαι κάτω από το όριο φτώχειας. Δηλαδή, 7.000 μικτό φορολογητέο ετήσιο εισόδημα», υπογράμμισε ο κ. Κλημεντίδη.

Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι στην πλειοψηφία των ακινήτων, οι ίδιες οι τράπεζες ή τα funds που έχουν αγοράσει τα δάνεια είναι αυτοί που τα «χτυπούν» στους πλειστηριασμούς.

Αν κάποιος πλειστηριασμός κριθεί άγονος για δύο φορές, αυτόματα από τον τρίτο πλειστηριασμό μειώνεται η αξία του ακινήτου περίπου κατά 20% στην τιμή πρώτης προσφοράς.

«Στην ουσία, τα ακίνητα πλέον μπορούν να αποκτηθούν με πολύ χαμηλές αξίες», υπογράμμισε η δικηγόρος.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ