Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εμβόλια: Από την επόμενη εβδομάδα ραντεβού για τους άνω των 75 ετών

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού / Πηγή: AP
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού / Πηγή: AP

Περί τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η διαδικασία αιτήσεων για ραντεβού εμβολιασμού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr για τους άνω των 75 ετών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά.

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει μέχρι τις αρχές καλοκαιριού να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού - και κατά βάση όσοι έχουν μεγάλη ανάγκη - όπως υπογράμμισε μιλώντας στο Mega ο κ. Γεωργαντάς.

Η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό γίνεται από την Εθνική Επιτροπή με βασικό κριτήριο το ποσοστό θνητότητας σε περίπτωση μόλυνσης, επανέλαβε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Όταν ο εμβολιασμός προχωρήσει στον μαζικό πληθυσμό, τότε θα δοθεί προτεραιότητα και στους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού προχωράει πολύ καλά. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 251.000 εμβολιασμοί και τα κλεισμένα ραντεβού ανέρχονται στις 650.000 για άτομα άνω των 80 ετών, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να «τρέχει» και ο εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους άνω των 85, καθώς και για τους υγειονομικούς.

Σημείωσε ότι ότι οι δεύτερες δόσεις των εμβολίων είναι διασφαλισμένες και θα γίνουν χωρίς πρόβλημα.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ