Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΘ: Σχέδιο για φθηνότερα εισιτήρια στα ΜΜΜ

Πηγή: Eurokinissi

Σχέδιο για φθηνότερες μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς  επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία για τη στήριξη των πολιτών και πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ιδέες όπως το «γερμανικό» μοντέλο μείωσης της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΕ, είναι στο... τραπέζι των συζητήσεων, για την ανακούφιση των επιβατών που μετακινούνται με δημόσια μέσα μεταφοράς και όχι μόνο. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι πολυεπίπεδο και έχει ένα ακόμα στόχο: να δώσει κίνητρο στους πολίτες που μετακινούνται με αυτοκίνητο στην εργασία τους, να το παρκάρουν, ώστε να μειωθεί και η κατανάλωση καυσίμων.

Στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου και για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, εκατομμύρια επιβάτες μετακινούνταν με 9 ευρώ τον μήνα,  σε μεγάλες πόλεις. Να σημειωθεί ότι στη Γερμανία, υπό κανονικές συνθήκες, η κάρτα απεριορίστων διαδρομών κοστίζει περίπου από 70 έως 90 ευρώ. 

«Το συγκεκριμένο μέτρο είναι ένα από αυτά που εξετάζει η κυβέρνηση, που δεν μένει στις διαπιστώσεις ή στις συνηθισμένες κινήσεις. Τα  αρμόδια υπουργεία θα αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα που υπάρχει» διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι το εν λόγω μέτρο, αφορά την καθημερινότητα των πολιτών, τη μετακίνηση, την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από τα ΙΧ.

«Σε κάθε πτυχή του οικονομικού βίου των ανθρώπων, είτε αυτό αφορά κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, είτε αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών πιέσεων στην καθημερινότητα, στο σούπερμάρκετ, στις αγορές του, είτε αφορά στη θέρμανσή του (…) έχοντας πλήρη ενσυναίθηση των προβλημάτων, η κυβέρνηση κάθε δυνατότητα που υπάρχει με προσοχή για να μην τινάξουμε την οικονομία στον αέρα», τόνισε στον Σκάι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ