Νέα
  • ΓΔ: 1433.65 +0.92%
  • Τζίρος: 77,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

N. Χαρδαλιάς: Ελεγχοι μετά την ανίχνευση νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης - Ιερέας το πρώτο κρούσμα

Ν.Χαρδαλιάς / Πηγή: Intime
Ν.Χαρδαλιάς / Πηγή: Intime

Τη διενέργεια άμεσων σαρωτικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, μετά και από την ανίχνευση του πρώτου κρούσματος που προσβλήθηκε από το μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος του κορονοϊού, προανήγγειλε από την Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προανήγγειλε την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς «αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας, δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση και με την εξαίρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακός ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή», ενώ τόνισε ότι» δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειάζεται και νηφαλιότητα».

Ο 36χρονος διάκονος από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και πριν από δύο μήνες.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα μας που νοσεί από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, ιερέας, είχε νοσήσει και πριν από δύο μήνες, από το βασικό στέλεχος του ιού. Τώρα, βρέθηκε θετικός στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη και βρίσκεται σε απομόνωση, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Ο 36χρονος βρισκόταν σε καραντίνα το τελευταίο διάστημα.

«Ακολουθούμε το μονοπατι των στενών επαφών high και low risk και νομίζω όλα τα πάνε καλά», πρόσθεσε απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους για προσοχή, για τήρηση των μέτρων. «Εχει κανει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωριζουνε αυτή τη στιγμή. » είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα γίνουν μια σειρά από ενέργειες το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να μπορέσει να εντοπιστεί και αν υπάρχει αν υπάρχει και άλλο στέλεχος. Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ιερέα, είπε ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ