Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίωξη με προειδοποιητικά πυρά στο Αιγαίο - Επλεε σε διεθνή ύδατα ισχυρίζεται η Τουρκία

Απάντηση υπήρξε από το Λιμενικό Σώμα, σχετικά με τις χθεσινές τουρκικές αιτιάσεις για πυροβολισμούς εναντίον οχηματαγωγού πλοίου με σημαία 3ης χώρας, βορειοδυτικά της Λέσβου.

Χθες το μεσημέρι στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή σημειώθηκε καταδίωξη με προειδοποιητικά πυρά σε πλοίο Ro-Ro με σημαία Κομορών, που δεν σταμάτησε για έλεγχο πληρώματος περιπολικού σκάφους του λιμενικού.

Από το Λιμενικό Σώμα, αναφέρεται σχετικά:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης εντόπισε το Ro-Ro πλοίο “ANATOΛΙΑΝ” σημαίας Κομόρες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Λέσβου, να κινείται ύποπτα εντός εθνικών χωρικών υδάτων έχοντας πορεία βόρεια του νησιού.

Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου αφού ενημερώθηκε από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., να σταματήσει την πορεία του προκειμένου να του διενεργηθεί έλεγχος, αυτός δεν συμμορφώθηκε, κινούμενος παράλληλα προς τα τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, χωρίς ωστόσο το ανωτέρω πλοίο να σταματήσει, εισερχόμενο σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κινούμενο προς τα τουρκικά παράλια.

Ταυτόχρονα, για το περιστατικό με το ανωτέρω πλοίο ενημερώθηκαν εγγράφως από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι τουρκικές Αρχές, προκειμένου για τις δικές τους ενέργειες».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu, το σκάφος «Anatolian» δέχθηκε πυρά από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα 11 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Τενέδου.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα