Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Siemens: Νέα εισαγγελική παρέμβαση για την παραγραφή αδικημάτων - Τι ζητείται

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος πραγματοποίησε σήμερα νέα παρέμβαση στο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων στην υπόθεση του σκανδάλου της Siemens.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε να του διαβαστεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία κρίθηκε ότι στην υπόθεση σκανδάλου με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens μεγάλος αριθμός των επί μέρους αξιοποίνων πράξεων έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε την απόφαση του Εφετείου, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.

Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα ο κ. Ντογιάκος είχε παραγγείλει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.

Σήμερα, ο κ. Ντογιάκος με νεότερη παραγγελία του ζητάει από τον κ. Ζήση να ερευνήσει ένα ακόμα σημαντικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά και πάλι την παραγραφή. Συγκεκριμένα, παρήγγειλε στον κ. Ζήση να ερευνηθεί εάν συνέβαλαν στην παραγραφή των αδικημάτων στην υπόθεση της Siemens, οι αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Πέραν τούτων, να ελέγξετε αν και σε ποιο βαθμό συνετέλεσαν στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων της εν λόγω υπόθεσης και οι επελθούσες, κατά καιρούς νομοθετικές μεταβολές στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα με τους νόμους 4619/2019, 4637/2019 και 4855/2021».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ