Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Σκέψεις για νέα μέτρα - Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός Βρετανία
Πηγή: APImages

Συναγερμός έχει σημάνει καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό και χθες Τρίτη 2 Φεβρουαρίου ανήλθαν για πρώτη φορά σε τετραψήφιο αριθμό, φτάνοντας τα 1.261.

Πλέον όλα είναι στο τραπέζι προκειμένου να συγκρατηθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην χώρα. Η μεγαλύτερη ανησυχία προέρχεται από την Αττική, όπου χθες εντοπίστηκαν 649 νέα κρούσματα.

Έτσι, στη συζήτηση επανέρχεται η λήψη νέων περιοριστικών μέτρων, μεταξύ αυτών και η απαγόρευση κυκλοφορίας πριν από τις 21:00 που ισχύει έως σήμερα. 

Την ίδια ώρα, το σενάριο για ένα αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου δεν έχει απομακρυνθεί ποτέ από το τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ υπάρχουν σκέψεις να ληφθεί ακόμη και προληπτικά, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Οι επόμενες 48 ώρες, μέχρι να συνεδριάσουν οι ειδικοί της επιτροπής για να λάβουν τις αποφάσεις τους, είναι κρίσιμες. Πάντως, δεν είναι μόνο τα κρούσματα τα οποία απασχολούν την κυβέρνηση, αλλά και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Η κατάσταση στην Αττική μας ανησυχεί», τόνισε χθες στο Star ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε πως οι νοσηλείες αυξάνουν σταθερά σε απλές κλίνες Covid στο Λεκανοπέδιο.

«Είναι λογικό από τη στιγμή που αίρονται μέτρα - και αυτό πρέπει να γίνει για να πάρει και ανάσα η κοινωνία - η κινητικότητα να οδηγεί σε αυξήσεις των κρουσμάτων. Όμως, πρέπει να το καταλάβουν όλοι, παρά την κούραση των 12 μηνών, ότι ζούμε μέσα σε μία πανδημία, μια τεράστια κρίση δημόσιας υγείας και χάνονται ζωές. Το πρώτο μέλημα του Υπουργείου Υγείας, το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, το πρώτο μέλημα όλης της κοινωνίας, είναι να προστατεύσουμε αλλήλους, τους μεγάλους σε ηλικία, τις ευπαθείς ομάδες, τις οικογένειές μας. Η δημόσια υγεία είναι πέρα και πάνω απ' όλα», τόνισε χαρακτηριστικά.

 Όπως είπε η Επιτροπή συνεδριάζει την Παρασκευή και θα παρακολουθήσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι τότε και πρόσθεσε: «Σίγουρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, βλέπουμε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Τεράστια πίεση στα συστήματα Υγείας. Υπάρχει τρίτο κύμα στην Ευρώπη».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα