Νέα
  • ΓΔ: 1375.09 +0.70%
  • Τζίρος: 10,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Υγείας: 50 νέες κινητές μονάδες για rapid test

Τεστ για κορονοϊό / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας λόγω της νέας επιδημικής έξαρσης του κορονοϊού ενισχύοντας τους διαγνωστικούς μηχανισμούς της νόσου ώστε να αποτυπωθεί στις πραγματικές διαστάσεις του ο επιδημιολογικός χάρτης. 

Στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστώνται επιπλέον 50 κινητές ομάδες υγείας(Κ.ΟΜ.Υ) Ειδικού Σκοπού Μοριακών Ελέγχων για την εκτέλεση δοκιμασιών ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) για τον εντοπισμό κρουσμάτων COVID-19, οι οποίες εντάσσονται λειτουργικά στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). 

Οι περιοχές δραστηριοποίησης τους στην ελληνική επικράτεια θα προσδιοριστούν από τον Ε.Ο.Δ.Υ. ως φορέα υλοποίησης σύμφωνα με τη στρατηγική των ελέγχων και με κριτήριο την έμφαση που πρέπει να προσδίδεται σε τοπικούς ελέγχους συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών ανάλογα με τις ανάγκες κατά την εξέλιξη της πανδημίας. 

Από το πρώτο επιδημικό κύμα τον περασμένο Μάρτιο το υπουργείο Υγείας δημιούργησε δίκτυο νοσηλευτών για την λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού κατ΄οίκον σε όλη τη νησιωτική και ηπειρωτική χώρα. 

Κάθε Κ.ΟΜ.Υ. αποτελείται από κλιμάκιο ενός ιατρού με ειδικότητα Ιατρικής Βιοπαθολογίας (Μικροβιολογίας) ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας/Εργαστηριακής Ιατρικής και ενός επαγγελματία υγείας με ειδικότητα ΠΕ/ΤΕ τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων και υποστηρίζεται από διοικητικούς υπαλλήλους. 

Οι κινητές ομάδες λαμβάνουν δείγμα βιολογικού υλικού από πιθανά κρούσματα κορονοϊού, στοχεύοντας μεταξύ άλλων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, νοσηλευτικές μονάδες με χρονίως πάσχοντες, ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αιμοκάθαρσης, δομές προσφύγων και μεταναστών καθώς και σε ασθενείς με συμβατή συμπτωματολογία.

Με τον τρόπο αυτό, αποτρέπεται η επιβάρυνση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η συνακόλουθη εξάπλωση του ιού. 
Για τις 50 νέες μονάδες θα προσληφθούν με απόλυτη σειρά χρονικής προτεραιότητας αίτησης συνολικά οι ακόλουθες ειδικότητες:

  • πενήντα (50) θέσεις ΠΕ ιατρών με ειδικότητα Ιατρικής Βιοπαθολογίας (Μικροβιολογίας) ή Ιατρικής Βιοπα-θολογίας/Εργαστηριακής Ιατρικής, 
  • πενήντα (50) θέσεις ΠΕ/TE τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων, εν ελλείψει αυτών ΠΕ/ΤΕ νοσηλευτών και εν ελλείψει αυτών ΤΕ Επισκεπτριών/των Υγείας ή ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών ή ΔΕ Παρασκευαστών Χημικού/Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων
  • εκατό (100) θέσεις ΠΕ Διοικητικού.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με διάρκεια μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2021. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ