Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στο κόκκινο η Αττική - Τα τρία μέτρα που εξετάζονται

Μισό εκατομμύριο θάνατοι από την Covid-19
Πηγή: Intime

Νέες σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα φέρνει στην Αττική η εκτίναξη των κρουσμάτων του κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα.

Σήμερα πραγματοποιείται η σύσκεψη της υπο-ομάδας των λοιμωξιολόγων, ενώ αύριο Παρασκευή θα συγκληθεί - όπως κάθε Παρασκευή - η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, ώστε να συζητηθεί τι θα γίνει με lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας και ποια επιπλέον μέτρα θα επιβληθούν.

Τα 3 μέτρα που είναι στο τραπέζι

Η κατάσταση έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση και τους ειδικούς και γι’ αυτό στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχουν οι προτάσεις για :

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 – 05.00 και στην Αττική αντί από τις 21:00 το βράδυ που ισχύει
  • Παρεμβάσεις στα σχολεία
  • Μέτρα τοπικού χαρακτήρα σε όποια περιοχή κριθεί απαραίτητο 

Τσιόδρας: 8.000 τα νέα κρούσματα ανά εβδομάδα

Το απόγευμα της Τετάρτης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Σωτήρης Τσιόδρας, παρουσιάζοντας την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας στη Βουλή, προχώρησε στην εκτίμηση πως θα έχουμε ανά εβδομάδα 7.000 με 8.000 κρούσματα και πως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Αττική 4.000 ενεργά κρούσματα, κάτι που είναι παρά πολύ ανησυχητικό τη στιγμή που η σχετική καμπύλη, όπως την παρουσίασε, εμφανίζει κατακόρυφη αύξηση. Για παράδειγμα στο βόρειο τομέα παρουσιάζεται 81% αύξηση, στη δυτική Αττική 123% αύξηση, ενώ η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι άνω των 40 ετών. Εξού κιόλας υπογράμμισε ότι η μέση ηλικία παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα πως αυξάνει.

«Αυτό έχει σημασία διότι κάποιος που είναι πάνω από τα 75, έχει τουλάχιστον οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτεί και πάνω από 200 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνει», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «Ο ιός ξεφεύγει από τα μέτρα και προσπαθεί να βρει τρόπο να παραμείνει, είναι εδώ και θα πιέσει κι άλλο», γι' αυτό κιόλας προσέθεσε ότι αυξητική τάση παρουσιάζουν και οι νοσηλίες, καθώς και το ιικό φορτίο στα λύματα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ