Νέα

ECDC: Συναγερμός για νέα παραλλαγή της Ομικρον - Κυριαρχεί στην Ευρώπη

Πηγή: Pixabay

Μια νέα υποπαραλλαγή της Ομικρον είναι έτοιμη να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και πιθανότατα θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, δήλωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Η υποπαραλλαγή BQ.1 και η υποκατηγορία της BQ.1.1, πιθανότατα θα κυριαρχήσουν στην Ευρώπη από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου και θα οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων τις «επόμενες εβδομάδες έως μήνες», ανέφερε η υπηρεσία την Παρασκευή. Οι υποπαραλλαγές αυτές κερδίζουν επίσης έδαφος στις ΗΠΑ, όπου είναι υπεύθυνες για περίπου το 16,6% των κρουσμάτων, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Το ECDC, γράφει το Bloomberg, προστίθεται σε μια σειρά υπηρεσιών δημόσιας υγείας που επεσήμαναν τη νέα υποπαραλλαγή, η οποία έχει δείξει την ικανότητα να παρακάμπτει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε εργαστηριακές δοκιμές. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι προκύπτουσες λοιμώξεις είναι πιο σοβαρές από αυτές που προκύπτουν από τις παραλλαγές της Ομικρον που έχουν κυριαρχήσει σε αυτό το σημείο, ανέφερε το ECDC.

Η υποπαραλλαγή σχετίζεται με την BA.5, την τρέχουσα κυρίαρχη. Η BQ.1.1 έχει βρεθεί σε 29 χώρες, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ