Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οραση: Πώς να διατηρήσετε υγιή τα μάτια σας

Η προστασία της όρασης πρέπει να αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητα όσο τα χρόνια περνούν. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η όραση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς επηρεάζεται από πολλές συνήθειες του τρόπου ζωής.

«Οι παθήσεις των ματιών που πλήττουν την όραση είναι πολλές και πολύ συνηθισμένες. Δυστυχώς, όμως, μπορεί να μην γίνουν αντιληπτές για μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι στα αρχικά στάδιά τους δεν προκαλούν πάντοτε συμπτώματα», αναφέρει ο δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, Χειρουργός – Οφθαλμίατρος.

Οραση: Οδηγίες για υγιή μάτια

Οι ειδικοί συνιστούν:

  1. Να ξεκουράζετε τακτικά τα μάτια σας.
  2. Προσέξτε τη διατροφή σας. Η διατροφή έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία των ματιών. Χρειάζεστε καθημερινά φρούτα και λαχανικά, ιδίως σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, τα χόρτα και το κατσαρό λάχανο.
  3. Να φοράτε με συνέπεια τα διορθωτικά γυαλιά σας. Η χρήση τους δεν πρέπει να γίνεται κατά το δοκούν, αλλά με βάση τις συστάσεις του οφθαλμιάτρου σας.
  4. Να φοράτε καθημερινά γυαλιά ηλίου. Σας είναι εξίσου απαραίτητα με το αντηλιακό, με το οποίο πρέπει να αλείφετε το δέρμα σας χειμώνα-καλοκαίρι.
  5. Μην καπνίζετε. Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών οφθαλμοπαθειών, όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και ο καταρράκτης.
  6. Να κάνετε τακτικά τσεκ απ. Ο προληπτικός έλεγχος των ματιών μπορεί να εντοπίσει εγκαίρως κάθε διαταραχή της όρασης.
  7. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να αποφεύγετε να τρίβετε τα μάτια σας, εάν πρώτα δεν απολυμάνετε καλά τα χέρια σας
  8. Να μην χρησιμοποιείτε κοινές πετσέτες προσώπου με άλλα άτομα.
  9. Αν φοράτε φακούς επαφής, να τηρείτε αυστηρά τους κανόνες απολύμανσης και χρήσης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περισσότεροι από ένας στους τρεις κατοίκους του πλανήτη (2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι) έχουν διαταραχή στην κοντινή ή τη μακρινή όρασή τους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ