Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μασκ: Εκτόξευσε το Dogecoin με ένα tweet του

dogecoin
dogecoin

Ράλι που ξεπερνά το 50% καταγράφει η αξία του κρυπτονομίσματος Dogecoin έπειτα από tweet του ιδρυτή της Tesla, Ελον Μασκ, στο οποίο υποστήριξε το εν λόγω ψηφιακό νόμισμα. Ειδικότερα, το Dogecoin  σημείωσε κέρδη στα 0,05798 δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστοτόπου Coindesk.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση στο Twitter ήρθε μόλις δύο μέρες μετά τη δήλωση του δισεκατομμυριούχου ότι θα κάνει «για λίγο» ένα διάλλειμα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα τουίταρε δύο φόρες για το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα. Αρχικά έγραψε μόνο «Doge» και στη συνέχεια «Το Dogecoin είναι το κρυπτονόμισμα του λαού».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδρυτής της Tesla, μέσω του Twitter, ανεβάζει στα ύψη τις τιμές ορισμένων κρυπτονομισμάτων. Οι μετοχές της GameStop, της Etsy και της CD Projekt ανέβηκαν μετά από σχόλια στο λογαριασμό του, ενώ χρησιμοποιώντας το χάσταγκ «#bitcoin» στο βιογραφικό του στο Twitter έστειλε το πιο δημοφιλές νόμισμα στα ύψη την περασμένη Παρασκευή. Έκτοτε αφαίρεσε την ετικέτα.

►Bitcoin: Ενα tweet του Μασκ έφερε ράλι στα 38.000 δολάρια

Dogecoin: Το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο

Tο Dogecoin ξεκίνησε ως αστείο από το γνωστό meme του διαδικτύου το 2013, με πρωταγωνιστή έναν σκύλο ράτσας Shiba Inu. Εκτοτε εξελίχθηκε σε ένα κρυπτονόμισμα που πέφτει πολλές φορές θύμα κερδοσκοπικών πιέσεων.

Σε αντίθεση με την υπόθεση Gamestop, οι επενδυτές του Dogecoin δεν έχουν βάλει στο στόχαστρο έναν συγκεκριμένο «εχθρό», αλλά ενθαρρύνουν τους χρήστες να μην πωλούν και να συνεχίζουν να πιέζουν.

Dogecoin: Ο Μασκ και το Reddit απειλούν το bitcoin

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα κρυπτονομίσματα κερδίζουν όλο και περισσότερους θεσμικούς επενδυτές, ενώ η ευφορία σχετικά με την χρήση τους έφερε την αξία όλων των κρυπτονομισμάτων μαζί σε πάνω από 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά μέσα στον Ιανουάριο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ