Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη

Επέκταση της κόκκινης γραμμής με 2 νεόυς σταθμούς Ίλιον-Καματερό
Πηγή: Eurokinissi

Παραλύει η χώρα αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει εξαγγελθεί. Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια και τα ταξί θα τραβήξουν χειρόφρενο.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Το μετρό (Γραμμές 2,3)  θα λειτουργήσει από τις 9:30 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι

Τα λεωφορεία (ΟΑΣΑ) και τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) θα κυκλοφορήσουν μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ.

Ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ-Γραμμή 1) θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί, έως τις 5 το απόγευμα.

Το τραμ θα λειτουργήσει μεταξύ 8 το πρωί και 10 το βράδυ.

Στον Προαστιακό έχει προταθεί στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 17:00. Η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα εκδώσει οδηγίες για τα δρομολόγια.

Χωρίς ταξί θα παραμείνουν οι δρόμοι της Αθήνας, καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 09/11, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 00.01 με λήξη στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Ναυτεργατικά σωματεία αναμένεται να πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο λιμάνι απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό για περιφρούρηση της απεργίας.

Η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, ζητεί την έγκαιρη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ιδιαίτερο βάρος στις ΣΣΕ των φορτηγών πλοίων, που έχουν να ανανεωθούν από το 2010 και ταυτόχρονα τον συνεχή έλεγχο της πιστής τήρησης και εφαρμογής των συμβάσεων και της κείμενης νομοθεσίας.

Επίσης ζητά την κατάργηση του Ν. 4150/2013 με τον οποίο μειώθηκαν οι οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων και την επανεξέταση των συνθέσεων των ταχυπλόων, με ρητή πρόβλεψη και καθιέρωση διπλών πληρωμάτων, ώστε να τηρούνται πιστά τα όρια και οι ώρες απασχόλησης.

Τέλος, απαιτεί τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση και καταπολέμηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, με ταυτόχρονη καθιέρωση πάγιου συστήματος οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των ανέργων ναυτικών με άμεση αύξηση του προβλεπόμενου επιδόματος ανεργίας και εξασφάλισης δωρεάν περίθαλψης στους ίδιους και στις οικογένειες τους.

Συγκεντρώσεις

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 11το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα δώσουν το παρών, μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ξεχωριστή συγκέντρωση, στα Προπύλαια στην Αθήνα, διοργανώσει το ΠΑΜΕ, στις 10:30.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην ελληνική περιφέρεια

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ