Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Συνεδρίαση-θρίλερ με διαφωνίες για Αττική, σχολεία, καταστήματα

Κλειστά καταστήματα / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Η καθιερωμένη ενημέρωση για τη πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας έχει μετατεθεί για αργότερα σήμερα, καθώς η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ακόμα δεν έχει καταλήξει στα νέα μέτρα για τις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Το πιο πιθανό είναι η ενημέρωση να πραγματοποιηθεί στις 21:00, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει οριστικοποιηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 έως τις 05:00 την επομένη.

Επιπλέον υπάρχουν σκέψεις για αυστηρότερο lockdown στις «κόκκινες περιοχές» Πάτρα, Χαλκίδα, και Λασίθι.

Φαίνεται πως η Αττική είναι το «κόκκινο πανί» στη συζήτηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι υψηλά, αλλά ένα ολικό lockdown δεν βρίσκεται στο τραπέζι, για λόγους μητροπολιτικότητας.

Στην Θεσσαλονίκη, τα νούμερα δείχνουν μια ανοδική πορεία τοποθετώντας την στις «κόκκινες περιοχές» στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, γι΄ αυτό η επιτροπή αναμένεται να λάβει εξειδικευμένα μέτρα.

Τα σχολεία και το λιανεμπόριο στο τραπέζι των συζητήσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή διαφωνεί για τα μέτρα στα σχολεία, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στην λειτουργία τους.

Οσον αφορά το λιανεμπόριο, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα και ποια από αυτά θα λειτουργήσουν με τις τακτικές του click in shop και του click away.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ