Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

ΥΠΕΣ: Χρηματοδότηση ύψους 130.000 για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες

O αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας / Πηγή: Eurokinissi

Στην έγκριση χρηματοδότηση ύψους 130.000 ευρώ με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας.

Πρόκειται για έκτακτη χρηματοδότηση για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης επιχορήγησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών με κωδικό ΟΠΣ 5168277 και εντάσσεται στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025».

Η σχετική ενημέρωση αφορά στον βουλευτή Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος κάνει λόγο για «…ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή».

Οι συνολικές παρεμβάσεις σε επίπεδο αποκατάστασης στο συγκεκριμένο δήμο ήδη υπερβαίνουν τις 730.000 ευρώ. (200.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας «Ανακατασκευές των δικτύων υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές» και χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημίων σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας με το ποσό των 400.000).

Με την υπογραφή της απόφασης ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης δήλωσε πως: «Η ολιστική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και η επανάληψη κρίσεων με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές στο Δήμο Αγίου Βασίλειου αποτελούν προκλήσεις κομβικής σημασίας για τις οποίες έχουμε αναπτύξει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Όχι μόνο για την διαχείριση των προαναφερθέντων κινδύνων αλλά και για την αποκατάσταση των κρίσιμων υποδομών για το Δήμο μας. Σε αυτή την κατεύθυνση η χρηματοδότηση 130.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Εξάλλου ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, στον οποίο έκθεσε τα προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου γύρω από τα θέματα απασχόλησης, πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Του παρουσίασε, επίσης, τις τεράστιες κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Ιουλίου καθώς και τις προτάσεις αλλά και τις ενέργειες του Δήμου που αφορούσαν τόσο για την αποκατάσταση των υποδομών και όσο και για την ανακούφιση των πληγέντων. Ο υπουργός, ο οποίος ήταν ενημερωμένος για τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η πυρκαγιά, εξέφρασε την συμπαράσταση του στον Δήμο Αγίου Βασιλείου αλλά και την στήριξή του στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Ταταράκης συναντήθηκε επίσης με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου, όπου ο τουριστικός κλάδος είναι βασικός πυλώνας ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας. Συζητήθηκαν μέτρα και ενέργειες για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου, την ποιοτική αναβάθμισή του αλλά και συνολικά την ανάδειξη της περιοχής με το μοναδικό, όπως το χαρακτήρισε ο δήμαρχος, φυσικό κάλος, το μεγάλο παραλιακό μέτωπο, την σπάνια ενδοχώρα, τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ