Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κορονοϊός - Τζανάκης: Πρόβλεψη για 2.500 κρούσματα τον Μάρτιο

Μισό εκατομμύριο θάνατοι από την Covid-19
Πηγή: Intime

«Την επόμενη Κυριακή, τα κρούσματα θα φτάσουν τα 1.400, γύρω στις 20 Φεβρουαρίου θα αγγίξουν τα 1.800, ενώ στις 5/3 θα έχουν φτάσει τις 2.400». Αυτό δείχνουν τα προβλεπτικά μοντέλα που παρουσίασε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

«Τα μοντέλα γίνεται για να διαψευστούν και να πάρουν μέτρα οι αρμόδιοι, όχι για να επιβεβαιωθούν. Θα είναι απίθανο να πέσουν τα κρούσματα. Οι διοικούντες γενικά έχουν καταφέρει να είναι ελεγχόμενα τα διάφορα κύματα και να μην φτάσουμε σε άλλα επίπεδα. Αν δεν φτάσουμε πάνω από 3.000 - 4.000 κρούσματα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και η εξίσωση θα έχει λυθεί. Αν τυχόν δυσκολέψουν τα κρούσματα, τότε θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη «Η άλλη λύση είναι να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου, το οποίο θα καταστρέψει την κοινωνική και οικονομική ζωή και δεν το θέλει κανείς. Από τον Δεκέμβριο υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων και σε σχέση με τις αρχές του προηγούμενου κύματος, αλλά αυτή τη φορά μπορούμε να ανακαλύψουμε περισσότερα κρούσματα, γιατί κάνουμε περισσότερα τεστ».

Όπως δείχνουν τα στοχαστικά μοντέλα, η καμπύλη ανεβαίνει με πιο ελεγχόμενο τρόπο, και αυτή η ελεγχόμενη κλίση ανόδου της ανόδου των κρουσμάτων θα βοηθήσει ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα το σύστημα υγείας. Όσον αφορά στις μεταλλάξεις, ο καθηγητής ανέφερε ότι δεν αντικατοπτρίζονται καλά στο μοντέλο και είναι ένας παράγοντας που μπορεί να διαψεύσει το μοντέλο και να είναι χειρότερη η εικόνα, αλλά αν ληφθούν μέτρα να ανατραπεί η εικόνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ