Νέα
  • ΓΔ: 903.45 +0.02%
  • Τζίρος: 43,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αττική Οδός: Μειωμένα διόδια προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης

Πηγή: Eurokinissi

Μειωμένα θα είναι τα διόδια της Αττικής οδού με τη νέα σύμβαση παραχώρησης του οδικού άξονα, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Ειδικότερα, από 2,80 ευρώ που καταβάλλουν σήμερα οι οδηγοί αυτοκινήτων για κάθε διέλευση, με την ισχύ της νέας σύμβασης, τα διόδια θα μειωθούν στα 2,50 ευρώ, με τον ΦΠΑ, flat price. 

Ως φαίνεται δεν προκρίνεται η πρόταση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για κυμαινόμενα διόδια ανάλογα με την ώρα διέλευσης, καθώς η κυβέρνηση ήταν επιφυλακτική.

Η σύμβαση παραδόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στους οκτώ υποψήφιους, οι οποίοι καλούνται να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης.

Οι οκτώ διεκδικητές της σύμβασης είναι: η κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίος – Mobility Partners, ο διεθνής όμιλος Abertis, η ιταλική INC SpA (Gruppo Fininc), η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΑΒΑΞ – Adrian Infrastructure, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – First Centier, η κοινοπραξία Brisa – Auto Estradas de Portugal – Rubicone Bidco, η κοινοπραξία της Egis Projects με τις επενδυτικές εταιρείες Bauban και DIF και η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου με την αυστραλιανή Macquarie.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ