Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα η ημερίδα της ΓΓΕΕ με θέμα «Παιδεία στα Μέσα»

Ημερίδα με θέμα «Παιδεία στα Μέσα» διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου με τη συμμετοχή του υφυπουργού στον πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και του ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δρ. Δημήτρη Γαλαμάτη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας να προάγει την Παιδεία στα Μέσα για τους πολίτες. Πρόκειται για την πρώτη ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο αυτό, ενώ θα ακολουθήσουν και επόμενες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τον όρο «Παιδεία στα Μέσα» νοείται η καλλιέργεια του οπτικοακουστικού αλφαβητισμού και ο ψηφιακός εγγραμματισμός των πολιτών, όλων των ηλικιών.

Αφορά όλες τις τεχνικές, γνωστικές, κοινωνικές και δημιουργικές δυνατότητες που επιτρέπουν σε έναν πολίτη να έχει πρόσβαση στα Μέσα Ενημέρωσης, να τα αντιμετωπίζει με κριτική ματιά και να αλληλεπιδρά με αυτά. Πεδίο αναφοράς αποτελούν όλες οι μορφές των μέσων (τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος) και όλα τα κανάλια επικοινωνίας (παραδοσιακά, διαδίκτυο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

«Σε μία εποχή που οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται ραγδαία, επηρεάζοντας τον τρόπο που λειτουργούν τα Μέσα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, καθώς και τον τρόπο που οι πολίτες αφομοιώνουν την πληροφορία, η ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θέτει ως κύριο στόχο να απευθυνθεί στη νέα γενιά και σε όσους την πλαισιώνουν και την υποστηρίζουν (εκπαιδευτικούς και γονείς), όπως και σε κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να ενημερωθεί, να προβληματιστεί και να εξοικειωθεί με τις βασικές έννοιες και λειτουργίες των Μέσων, αποφεύγοντας τους κινδύνους και αξιοποιώντας τα οφέλη τους» τονίζεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

Στην ημερίδα αυτή θα αναδειχθούν ζητήματα, όπως η δύναμη της εικόνας, οι κώδικές της και πώς αυτή μπορεί να αποκωδικοποιηθεί, ποιους κινδύνους κρύβει το διαδίκτυο και τι επιπτώσεις έχει η μη ορθή χρήση της τεχνολογίας στη ψυχική υγεία, πόσο καλά χειρίζονται τα μέσα οι Έλληνες, τι είναι παραπληροφόρηση και πως αυτή αναγνωρίζεται στην εποχή των social media, ενώ θα δοθούν και καλές πρακτικές από το εξωτερικό.

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα με χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη.

Θεματικές της ημερίδας είναι:

1η: Η Παιδεία στα Μέσα: Πόσο καλά γνωρίζουν και χειρίζονται τα Μέσα οι Έλληνες; Καλές Πρακτικές που ακολουθούνται στην Ελλάδα και το Εξωτερικό

2η: Η δύναμη της εικόνας - Κώδικες και αποκωδικοποίηση - Συμπεριφορές

3η: Ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφόρηση - Ο ρόλος και η αξία των δημοσιογράφων στην εποχή των social media.

Μετάδοση της ημερίδας από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ημερίδα "Παιδεία στα Μέσα" θα μεταδοθεί μέσω Live Streaming από:
Τη σελίδα των Ζωντανών μεταδόσεων των υπηρεσιών Live Services στο site του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων
Από το κανάλι του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο YouTube στη διεύθυνση https://youtu.be/VnVYI9JNBvE

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ