Νέα
  • ΓΔ: 1420.27 +0.19%
  • Τζίρος: 39,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία

Με αυστηρά μέτρα αναμένεται να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.

Όπως γράφει το ethnos.gr, σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να συνεδριάσουν το μεσημέρι οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφανθούν για το πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οι οποίοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από 14 μήνες.

Οι ειδικοί συνεδριάζουν στις 2 μμ. ενώ ήδη έχουν λάβει την ατζέντα της κυβέρνησης σχετικά με το τι επιθυμεί. Άλλωστε στο τέλος η απόφαση θα είναι άκρως πολιτική για το πως θα ενταχθούν ξανά στα νοσοκομεία όσοι εργαζόμενοι επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Ήδη, πάντως, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα όταν γυρίσουν στα νοσοκομεία οι περίπου 1.700 εργαζόμενοι. Να σημειωθεί ότι από αυτούς οι 170 είναι γιατροί, οι 800 νοσηλευτές και οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι.

Όπως έχει αποκαλύψει το ethnos.gr, η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει μέτρα δύο ταχυτήτων για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Διαφορετικά για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς και άλλα για τους διοικητικούς υπαλλήλους. Βέβαια, είναι άγνωστο εάν συμφωνήσουν οι επιστήμονες με τη θέση αυτή.

Το σίγουρο είναι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας πως δεν θα επιστρέψουν με ένα rapid test την εβδομάδα αλλά τουλάχιστον με δύο. Το σκεπτικό είναι πως ένα rapid test πραγματοποιούν σήμερα και οι επισκέπτες των νοσοκομείων εάν θέλουν να δουν κάποιον ασθενή αλλά και οι απλοί εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, καταστήματα κ.λ.π. που δεν σχετίζονται με το σύστημα υγείας.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν και μέτρα μέσα στις κλινικές και τα νοσοκομεία ανεξάρτητα από τα rapid test.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι την ώρα που στη χώρα δεν τηρείται απολύτως κανένα μέτρο για την πανδημία, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιστρέψουν με αυστηρά μετρα.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ