Νέα
  • ΓΔ: 1447.31 -0.10%
  • Τζίρος: 45,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εορταστικό καλάθι: Τα 4 προϊόντα που προστίθενται - Τι προβλέπει η απόφαση

Πηγή: Eurokinisi

Νέες κατηγορίες που αφορούν σε βασικά αγαθά που καταναλώνονται την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προστίθενται στο εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού».

Σύμφωνα με την τροποποιημένη απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, από 14 Δεκεμβρίου 2022 έως και 04 Ιανουαρίου 2023 στο εορταστικό καλάθι εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

  • Γαλοπούλα
  • Μοσχάρι
  • Τσουρέκι/βασιλόπιτα
  • Σοκολάτα

Οι υπόχρεοι αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ.. Η αποστολή του καταλόγου προϊόντων για τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες αποστολής στοιχείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis, λαμβάνει χώρα μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis. Για τις λοιπές επιχειρήσεις η αποστολή των καταλόγων γίνεται με λίστα που αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα προϊόντα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «το καλάθι του νοικοκυριού» γίνεται υποχρεωτικά μέσω ειδικού σήματος που τοποθετείται επί των προϊόντων ή στο φυσικό ή στον ηλεκτρονικό χώρο πώλησής τους ή σε κάθε μέσο με το οποίο τα προϊόντα διαφημίζονται στον καταναλωτή. Επιπρόσθετα στην είσοδο κάθε καταστήματος αναρτάται ευκρινής λίστα/κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το καλάθι του νοικοκυριού καθώς και οι τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Οι υπόχρεοι διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που δηλώνονται στον κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων («καλάθι του νοικοκυριού») που αποστέλλεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων βρίσκονται στα καταστήματά τους σε επάρκεια και διατίθενται απρόσκοπτα στο καταναλωτικό κοινό.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ