Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown - Βιβλιοπωλεία: Πώς πραγματοποιούνται οι αγορές

Βιβλιοπωλείο / Πηγή: Intime
Βιβλιοπωλείο / Πηγή: Intime

Τα μέτρα της κυβέρνησης αποσκοπούν στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, μέσω της μείωσης της κινητικότητας των πολιτών και ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, στις εξής 5 πόλεις της Ελλάδας, όλοι οι κλάδοι του λιανεμπορίου θα τεθούν σε αναστολή.

  • Σαντορίνη
  • Μύκονο
  • Αγιος Νικόλαος
  • Πάτρα
  • Χαλκίδα

Ενώ και στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική οι πολίτες θα μπορούν να αγοράζουν ένα προϊόν, μόνο με τη μέθοδο του click away.

Σημειώνεται πως στις υπόλοιπες περιοχές τις χώρες οι αγορές θα πραγματοποιούνται είτε με click away είτε με click in shop. Στην περίπτωση των βιβλιοπωλείων η μέθοδος που θα ακολουθείτε θα είναι η δεύτερη, δηλαδή το click in shop. Σε αυτή την περίπτωση οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν ορίσει ραντεβού με την επιχείρηση είτε μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος αυτής είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω εφαρμογής που μπορεί να έχει η ίδια η επιχείρηση είτε μέσω εφαρμογής e-katanalotis του υπουργείου Ανάπτυξης. Στη συνέχεια η επιχείρηση οφείλει να στέλνει μήνυμα (SMS ή email) με την επωνυμία της, τη διεύθυνση και την ώρα του ραντεβού.

Επειτα, ο πολίτης στέλνοντας το κατάλληλο SMS με τον κωδικό 2, θα μπορεί να μεταβεί στο κατάστημα που επιθυμεί, αλλά υπενθυμίζεται πως θα πρέπει να ολοκληρώσει τις αγορές του εντός δύο ωρών.

Σημειώνεται πως στο κατάστημα θα μπορεί να εισέρχεται μόνον όποιος έχει ραντεβού, δηλαδή δεν μπορεί να συνοδεύεται από κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο χωρίς να έχει και το άλλο άτομο προκαθορισμένο ραντεβού. Επίσης, εντός των καταστημάτων θα ισχύει ο γνωστός κανόνας του 1 ατόμου ανά 25 τ.μ. Στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, σε ουρές αναμονής, θα επιτρέπεται να βρίσκονται έως 9 άτομα. Πάντως, δεν είναι σαφές τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιος κλείνει ραντεβού για αγορές ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου σε κατάστημα αλυσίδας, η οποία όμως μπορεί να διαθέτει και προϊόντα τεχνολογίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ