Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Lockdown: Οι έξι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού
Πηγή: Eurokinissi

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, έχουν φέρει αναστάτωση στους πολίτες, οι οποίοι δεν είναι πλεόν βέβαιοι για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Στη περίπτωση μετακίνησης από δήμο σε δήμο δεν έχει ανακοινωθεί καμία νέα απόφαση, άρα η μετακίνηση επιτρέπεται όπως συνέβαινε καθόλη τη δίαρκεια του lockdown.

Μάλιστα η Πολιτική Προστασία αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι δεν υφίστανται απαγορεύσεις διαδημοτικού επίπεδου εντός της ίδιας περιφέρειας, αλλά συνεχίζουν να απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Ετσι με SMS στο 13033 ισχύει κανονικά η μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο. Όπως έγινε το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, έτσι και την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, ο κωδικός 6 στο SMS 13033 θα είναι στο επίκεντρο, καθώς αρκετοί θα βγουν βόλτα εκτός του δήμου τους.

«Είναι στην διακριτική ευχέρεια του Αστυνομικού. Είναι ζήτημα που έχει να κάνει με το πνεύμα του νόμου και με το γράμμα του νόμου. Αν κάτι είναι γραμμένο ρητά στο νόμο δεν υπάρχουν περιθώρια όταν διαπιστώνονται παραβάσεις για την επιβολή προστίμου ή όχι» ανέφεραν πηγές των Αρχών. Όπως εξηγούν οι Αρχές αν και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επανειλημμένα έχει τονίσει, προφορικώς, ότι οι μετακινήσεις με κωδικό 6 πρέπει να περιορίζονται στον οικείο ή όμορο δήμο, αυτό δεν έχει αποτυπωθεί και σε νόμο. Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζουν ότι «δυστυχώς ένας νόμος ή ένα νομικό κείμενο δεν μπορεί να καλύπτει και να αποτυπώνει όλες τις περιπτώσεις. Και αν υπάρχει και κάποια αδικία, υπάρχει και η διαδικασία της ένστασης».

Οπότε οι πολίτες θα μπορούν να μετακινήθουν μεταξύ των δήμων για οποιονδήποτε από τους παρακάτω έξι λόγους:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, 
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ