Νέα
  • ΓΔ: 1448.48 -0.48%
  • Τζίρος: 187,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή ειδικών: Ολικό lockdown στην Αττική

live-ενημέρωση-enimerosi-ημερησία-live-γεγονός- imerisia.gr
live ενημέρωση - imerisia.gr

Με την εισήγηση στο τραπέζι για ολικό lockdown στην Αττική, με κλειστά καταστήματα και κλειστά σχολεία, συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να προτείνουν νέα μέτρα μετά την αύξηση στα κρούσματα από κορονοϊό, με επιπτώσεις στο επιδημιολογικό φορτίο. Ήδη την πρόταση για lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική είχε ανακοινώσει δημόσια -με συνέντευξή του στο OPEN TV -  ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Tα τρία στοιχεία που έκαναν τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν το ολικό lockdown τύπου Μαρτίου είναι τα εξής: 

  • Η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία,
  • η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ,
  • η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, «η επιτροπή θα κάνει εισηγήσεις και θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα αποφασιστούν, εντός της ημέρας». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η πρόταση που είναι στο τραπέζι είναι για lockdown 2 εβδομάδων, διάστημα κατά το οποίο θα κλείσουν καταστήματα και σχολεία στην Αττική. 

Κικίλιας: Σκληρό lockdown στην Αττική

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown, πρωτίστως κι αμέσως στην Αττική. Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7/2 245 και στις 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα» είπε ο υπουργός.

Πρόσθεσε δε, ότι «την περίοδο 24/1-3/1 είχαμε σημαντική κρουσμάτων αύξηση στις ηλικίες 0-9 και στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, θα χρειαστεί ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ενα lockdown τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή» ξεκαθάρισε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα