Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Εκτακτο «Δώρο» από τον ΕΦΚΑ: Επιστρέφει εισφορές τριών ετών - Οι δικαιούχοι

ΕΦΚΑ
Πηγή: Eurokinissi

Στην ενεργοποίηση ειδικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων από τραπεζοϋπαλλήλους για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών για τον κλάδο ασθενείας σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ, προχώρησε ο e-ΕΦΚΑ.

Η παρακράτηση έγινε από τους εργοδότες τους (τράπεζες) την περίοδο από 01.01.2017 έως 31.01.2020.

Πως θα κάνετε την αίτηση

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr), επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Μισθωτοί → «Αίτηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών ασφαλισμένου κλάδου ασθενείας σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 01.01.2017 – 31.01.2020» με τη χρήση κωδικών TAXISNET και δήλωση ΑΜΚΑ.

Δεν απαιτείται η υποβολή συνοδευτικών δικαιολογητικών ή η προσέλευση των ενδιαφερομένων στις τοπικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Οι αιτήσεις θα συσχετισθούν με τα στοιχεία των αντίστοιχων Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) των εργοδοτών τους, οι οποίες υποβάλλονται τμηματικά σύμφωνα με το υπ. αρ. 331864/14.07.2022 Γενικό Έγγραφο του e-ΕΦΚΑ. Εφόσον επιβεβαιωθεί η ορθότητα των υποβληθέντων στοιχείων, τα τυχόν επιστρεφόμενα ποσά θα καταβληθούν στους δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, με την προϋπόθεση ότι δεν οφείλουν στον e-ΕΦΚΑ, άλλως θα διενεργηθεί συμψηφισμός, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και θα επιστραφεί το υπόλοιπο ποσό.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ