Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown - σχολεία: Κλειστά μέχρι τις 28/2 στην Αττική

Σχολεία
Πηγή: Intimenews

Λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα των γυμνασίων, στην Αττική κλείνουν πάλι όλες οι σχολικές βαθμίδες και υιοθετείται για ακόμα μία φορά το μέτρο της τηλεκπαίδευσης, από την Πέμπτη 11 έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής παρουσιάζει εκθετική αύξηση με αποκορύφωμα τα σημερινά, 731 κρούσματα, τα οποία οδήγησαν στην εισήγηση των λοιμωξιολόγων για ολικό lockdown και κλείσιμο των σχολείων και του λιανεμπορίου.

►Κορονοϊός: 731 κρούσματα στην Αττική και 174 στη Θεσσαλονίκη

Στην εν λόγω απόφαση οδήγησαν και οι εξελίξεις του τελευταίου μήνα, όπου παρουσιάζουν αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά. Μάλιστα 1 στα 8 νέα κρούσματα εντοπίζεται σε παιδιά, γεγονός που ανησυχεί και που θέτει σε νέα βάση τα δεδομένα σχετικά με τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού. Συνολικά από την 11η Ιανουαρίου οπότε άνοιξαν τα σχολεία έχουν εντοπιστεί περίπου 2.000 κρούσματα σε άτομα κάτω των 17 ετών, τα οποία αναλογούν στο 10% των συνολικών κρουσμάτων των 4 αυτών εβδομάδων.

Επιπλέον, σημειώνεται πως από την αρχή του Φεβρουαρίου έχουν επιβεβαιωθεί 951 κρούσματα σε παιδιά, δηλαδή τα μισά από όσα έχουν εντοπιστεί από τις 11/1. Παράλληλα τα κρούσματα στις νεαρές αυτές ηλικίες προοδευτικά αυξάνουν το ποσοστό τους στα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα και με βάση τα τελευταία στοιχεία από τον ΕΟΔΥ αποτελούν το 12,5%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ