Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown - Αττική: Κλείνουν σχολεία και λιανεμπόριο - Τι ισχύει έως τις 28 Φεβρουαρίου

Lockdown / Πηγή: Intime
Lockdown / Πηγή: Intime

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, που παρουσιάζουν αύξηση στην Περιφέρεια της Αττικής, οδήγησαν την κυβέρνηση να υιοθετήσει, για ακόμα μία φορά, την τακτική ενός «σκληρού lockdown». Οπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου θα κλείσουν όλες οι σχολικές βαθμίδες καθώς και όλα τα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν μόνο μέσω delivery και μέσω των εταιρειών ταχυμεταφορών, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα, ενδεχομένως με διευρυμένο ωράριο, όπως είχε γίνει και τον Μάρτιο. Τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα τεθούν από την Πέμπτη σε αναστολή.

Οσον αφορά τα σχολεία, ο πρωθυπουρτγός ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν όλες οι σχολικές βαθμίδες και η διδασκαλία θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής στοιχεία, η εστίαση θα συνεχίσει να λειτουργεί, κάτι που σημαίνει ότι το take away θα επιτρέπεται -έτσι κι αλλιώς το delivery, είτε μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας είτε μέσω διαδικτύου, δεν επηρεάστηκε από τα lockdown.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ