Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής - ΕΥΔΑΠ: Ψηφιακά συστήματα θα ειδοποιούν με ...sms για πλημμύρες

Δύο σύγχρονα ψηφιακά συστήματα ελέγχου της  στάθμης και αυτόματης ειδοποίησης μέσω sms, τοποθετήθηκαν πιλοτικά στην οδό Πειραιώς, από Χαμοστέρνας έως Π. Ράλλη, στον δήμο της Αθήνας, (σημείο όπου σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα μετά από έντονη βροχόπτωση), στο πλαίσιο της συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και ΕΥΔΑΠ ΑΕ με αντικείμενο την  «Πρόληψη Πλημμυρικών Φαινομένων» στο λεκανοπέδιο.

Το σύστημα αυτοματοποιημένα θα ενημερώνει με sms τις αρμόδιες υπηρεσίες για επικείμενη εκδήλωση πλημμυρικού συμβάντος στο παντορροϊκό δίκτυο, ώστε έγκαιρα να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για  την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και της περιουσίας των πολιτών.

Τα δύο ψηφιακά συστήματα αυτόματης ειδοποίησης τοποθετήθηκαν παρουσία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και του αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και του γενικού διευθυντή Αποχέτευσης Αναστασίου Τόσιου και Κωνσταντίνου Βουγιουκλάκη.

Ο κ.  Πατούλης σε δηλώσεις του για τον στόχο της συνεργασίας με την ΕΥΔΑΠ επισήμανε:  «Συνεργαζόμαστε στενά με τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ τα οποία έχουν την τεχνογνωσία σε θέματα διαχείρισης- αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων. Μαζί θέτουμε τις βάσεις σε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης ψηφιακών ελεγκτών στάθμης υδάτων. Στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε στην εγκατάσταση τα πρώτων δύο ψηφιακών συστημάτων αυτόματης ειδοποίησης».

Από την πλευρά του ο κ. Τόσιος δήλωσε: «Στην ΕΥΔΑΠ φροντίζουμε να προσαρμόζουμε τη λειτουργία μας στις απαιτήσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά και να αξιοποιούμε κάθε μέσο που προσφέρει η τεχνολογία για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της».

Τέλος, όπως επισημάνθηκε από τον Γ. Πατούλη, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη και το έργο  για την αποκατάσταση του παντορροϊκού δικτύου στη συμβολή των οδών Πειραιώς - Χαμοστέρνας - Κωνσταντινουπόλεως που θα υλοποιήσει η ΕΥΔΑΠ ΑΕ η οποία θα εποπτεύει και το Ψηφιακό σύστημα αυτόματης ειδοποίησης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ