Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Δεσμεύτηκαν πάνω από πέντε τόνοι κρέατος κατά τους εορταστικούς ελέγχους

Κρεοπωλείο / Πηγή: Eurokinissi
Κρεοπωλείο / Πηγή: Eurokinissi

Πάνω από πέντε τόνοι κρέατος δεσμεύτηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής κατά τους υγειονομικούς ελέγχους στην εορταστική αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας, το διάστημα από 11 έως 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1024 έλεγχοι σε καταστήματα λιανικής πώλησης, λαϊκές αγορές, εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης, καθώς και 42 έλεγχοι στα σφαγεία. Από τους ελέγχους προέκυψαν 15 κατασχέσεις με τις οποίες δεσμεύτηκαν συνολικά 5677 κιλά κρέατος και προϊόντα κρέατος ενώ έγιναν 90 συστάσεις συμμόρφωσης.

Παράλληλα, σε αντίστοιχους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ελέγχθηκαν 1.566 επιχειρήσεις και έγιναν συστάσεις συμμόρφωσης σε 754, ενώ διαπιστώθηκαν 15 παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Επιπλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες ήλεγξαν 1.249 επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19 και έγιναν 68 συστάσεις, ενώ σε ελέγχους για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας έγιναν 70 συστάσεις συμμόρφωσης σε σύνολο 1.207 ελέγχων.

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, έχει ζητήσει από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας την εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων στην αγορά καθ΄ όλη την διάρκεια των εορτών με στόχο την προστασία των καταναλωτών και των εμπόρων από φαινόμενα παραβίασης του θεσμικού πλαισίου και διάθεσης επικίνδυνων για την δημόσια υγεία προϊόντων.

 «Αποστολή μας είναι να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και η προστασία της δημόσιας υγείας. Είναι αδιαπραγμάτευτο το καθήκον μας, αλλά και η εντολή μου να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία και αυτό περιλαμβάνει και την προστασία του καταναλωτή. Ευχαριστώ τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που με αυταπάρνηση κάνουν τους ελέγχους που απαιτούνται. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ζωή των πολιτών. Δεν λειτουργούμε τιμωρητικά για κανέναν, ας γνωρίζουν όμως όλοι πως όταν δεν τηρούνται όσα προβλέπουν οι νόμοι θα υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα, καθώς τέτοιου είδους φαινόμενα χρειάζεται να αντιμετωπίζονται άμεσα, ώστε να μην πλήττεται η αξιοπιστία της αγοράς, η οποία στην πλειονότητα της λειτουργεί υποδειγματικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ