Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ενταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Συλλαλητήριο / Πηγή: eurokinissi
Πηγή: eurokinissi

Χημικά και συγκρούσεις σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, το μεσημέρι της Τετάρτης. Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο γίνεται κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αρχικά, έλαβαν χώρα μικρής έκτασης επεισόδια με τα ΜΑΤ να κάνουν ρίψη χημικών και να προχωρούν σε προσαγωγές - συλλήψεις και στη συνέχεια η κατάσταση εκτροχιάστηκε.

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φοιτητικών συλλόγων και συγκεντρώθηκαν στα προπύλαια στη 1 το μεσημέρι, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που αλλάζει τον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε από τις 11:30 ο σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο, από όπου οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας. 

Την ίδια ώρα, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας: από τις 11:00 έως τις 14:00 η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος / τρεις πρώτες του απογευματινού - ολοημέρου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ